9 juli 2012

Kopiera framgångsrika fonder

Igår var det dags för regn igen, det passade väldigt bra eftersom Wimbledonfinalen gick av stapeln på eftermiddagen, det blev en långdragen men spännande final. Nu får gärna solen komma fram igen.

Sädesärlan brukar bygga bo under taket varje år, nu är sex ungar på väg ut ur boet, just nu har de ramlat ner i hängrännan och jag hoppas att det inte kommer ett skyfall, då blir det problem.

Ellens nyemission blev övertecknad med cirka 25 procent, ett gott tecken, ingen brist på intresse från investerarhåll. Ellens vd Monica Wallter är nöjd med utfallet och konstaterar att bolagets aktieägare har förtroende för bolagets strategi och utveckling, "det känns som ett styrkebesked".

UNT rapporterar att fondbolaget Didner&Gerge  toppar listan när det gäller bästa avkastning sen årsskiftet på Sverigefonder. Deras Sverigefond har gått upp med 13,4 procent och småbolagsfonden med 13,2 procent, inte illa. Siffrorna kommer från fondanalysföretaget Morningstar.

Fondbolaget använder sig av långsiktig traditionell förvaltning. De största innehaven finns inom verkstad- och finanssektorn, till exempel Volvo, Trelleborg, Hexagon, Assa Abloy, Danske Bank, Handelsbanken och Nordea. Fondbolaget undviker råvarubranschen eftersom den är beroende av världsmarknadspriser som är svåra att påverka.

Genom att snegla på framgångsrika fonder eller investmentbolag kan man bygga sin egen portfölj. Didner&Gerge har en investeringsfilosofi inte olik min egen, långsiktig med stora stabila bolag som bas, men jag stoppar in ett och annat råvarubolag i portföljen och några kryddor för spänningens skull.

Inga kommentarer: