2 juli 2012

G5 Entertainment vaknar till liv igen

Almedalsveckan är i full gång, intressant att få en uppdatering av de politiska partiernas ståndpunkter och nya idéer. Nu är det inte bara politik som avhandlas, en hel del annat står på programmet, runt 1800 seminarier i diverse ämnen ska avverkas. Invasion av folk med andra ord och jag undrar hur alla tillresta får plats på Gotland? 

Inköpschefsindex presenteras idag, det sjönk till 48,4, negativt som väntat. Indexet består av flera delar och det är orderingången som bidrar mest till nedgången. Även i Kina sjönk inköpschefsindex, en inbromsning var väntat. Dessa negativa nyheter är förmodligen redan inprisade i aktiekurserna.

Efter en svacka i aktiekursen har spelutvecklaren G5 Entertainment gått starkt den senaste tiden och börjar närma sig rekordnivåer igen, betalt senast 43,30 kr. Jag kan inte se att något nytt har framkommit, men en kursuppgång är alltid välkommen.

Di.se har gjort om sin sida, men är det till det bättre? På Di Trader är överblicken sämre och det krävs omvägar för att nå den information jag vill se. På huvudsidan ligger en stor annons överst som envist stannar kvar trots scrollande, det gör att utrymmet för nyhetstexten blir minimal och obekväm att läsa.

Nu ska jag egentligen inte klaga, läsningen är trots allt gratis och innehållet är det inget fel på. Men i dagsläget tycker jag nog att Svd Närlingsliv slår Di.se om jag jämför de två stora drakarna.

Det är dags att ta itu med några av sommarens projekt, lite målning ska det bli idag. Båten skulle förstås också i sjön men än så länge ligger den kvar på land, hittills har det inte känts så lockande att vara på sjön, idag är det dessutom halv storm. Kanske blir båten kvar på land den här sommaren, i så fall första sommaren någonsin.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan överhuvudtaget inte läsa DI. Det går inte att scrolla och söka artiklar vilket jag kan på alla andra affärs- och dagstidningar via min laptop. Mycket tråkigt.

Några andra med samma erfarenhet? /G

John sa...

Att läsa di.se på min iPhone har också blivit nästan omöjligt. Iom den stora reklambannern så är scrollningen inte direkt som förut och när man drar fingret för att scrolla så går det seeegt som sirap. En detalj måhända, men en som får sidan att kännas jobbig att använda. Då använder jag en annan! Svd n tex.

finansmamman sa...

Ja, att försöka läsa på mobilen går ännu sämre, mer eller mindre omöjligt.