12 juni 2013

BioGaia och Getinge uppåt igen

Probiotikabolaget BioGaia fortsätter att hålla sig på topp, efter en liten dipp under vintern är bolaget nu tillbaka på högre nivåer.

Flera nya avtal har tecknats under våren, bland annat distributionsavtal med Sydkorea och Kina där BioGaias droppar och maghälsotabletter kommer att säljas på apotek. Båda länderna har stor potential, inte minst Kina med dess stora befolkning.

Ett nytt avtal med Nestlé har också tecknats, ett av BioGaias största avtal hittills enligt vd. Avtalet ger Nestlé rättigheter att använda BioGaias probiotika i en ny produktkategori i flera länder, främst tillväxtländer. Avtalet är långsiktigt.

Biogaia har sen tidigare flera avtal med Nestlé och samarbetet kan säkert leda till flera avtal i framtiden.

För ett år sen sålde jag en del att mitt innehav i BioGaia, med en bra vinst. Jag behöll hälften av aktierna och det är jag glad för, med nya avtal tror jag aktien har mer att ge. Flera studier pågår också för att hitta nya användningsområden för bolagets produkter.

Ett annat bolag som börjat klättra uppåt igen efter en mindre dipp är Getinge. Storägaren Carl Bennet har uttalat sig mycket positivt om bolaget i Di, det är fullt möjligt att fördubbla bolaget på fem till sju års sikt, samtidigt förklarar han sig villig att gå in med kapital om det skulle behövas vid förvärv.

Jag behåller mina aktier i Getinge och kan tänka mig att köpa fler, men gärna då på en rekyl. En bra motvikt till alla verkstadsbolag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej FM!

Hur ser du på Ratos B under de närmaste året?

Kan utgivningen av pref. betyda att stora förvärv ligger nära i tiden?

Och vad kommer pref. betyda för utdelningen för de vanliga aktierna?

TAck för en bra blogg

Mvh Kristoffer

Anonym sa...

Har du kvar Sivers IMA? Det verkar vara grejer på G.

"Det är heller inte bara Ericsson som utvärderar företagets produkter utan även flertalet andra av marknadens större aktörer, så som Intel, Alcatel-Lucent, Seragon och Huawei.


Millimetervågsprodukter har tidigare inte varit en kostnadseffektiv lösning för kommunikation, men Sivers IMA kan med egenutvecklad serieproduktionsteknik redan idag erbjuda högprestandaprodukter till låg kostnad. Sivers IMA är idag den ledande aktören inom området med ett tekniskt försprång på cirka 1 – 1,5 år jämfört med konkurrenterna. Axier uppskattar att Sivers med största sannolikhet kommer att teckna ett avtal med någon av de 4 större aktörerna på marknaden inom de närmsta 3-9 månaderna. Det kommer att medföra kraftigt ökad omsättning på ett par års sikt, och våra prognoser för 2014 innebär ett P/E-tal på 2,6 och en EV/EBITDA på 1,7."

Hela analysen här: http://www.axier.se/bors-marknad/Ny-analys-pa-Sivers-IMA

MVH

finansmamman sa...

Hej Kristoffer,
Ratos har gjort stora förvärv, norska Aibel, SF Bio och nu senast Hent, vad som kommer härnäst vet ingen, men emitteringen av pref.aktier ger större utrymme för nya förvärv.
Svårt att sia om framtidens utdelning och kurs. Jag tror vi får se en vändning i aktien den dag konjunkturen och transaktionsmarknaden tar fart, men det kan dröja.

Till Anonym,
Tack för länken, det finns även en presentation av bolaget från Småbolagsdagen den 10 juni.
Jag kan inte se att något nytt har kommit fram vare sig i presentation eller analys, mer än att fler kan ha fått upp ögonen för bolaget.
Men vem vet, order kanske är på gång.