26 juni 2013

Några affärer med Bull och Bear

Uppgången kom snabbt och jag bytte min Xact Bear mot en Bull igår förmiddag, jag önskar jag varit lite mer snabbfotad då hade vinsten blivit högre. Nu behåller jag min Bull som jag än så länge ligger lite plus på.

Jag har svårt att förstå marknadens oro över Federal Reserves uttalande om en eventuell början av en nedtrappning av stimulansåtgärderna i USA. Det är ingen nyhet att åtgärderna så småningom kommer att minskas.

Det är knappast så att centralbanken rycker undan alla stimulanser på en gång utan det kommer att ske en nedtrappningen allt eftersom ekonomin går framåt och kan stå på egna ben. Det ser jag som ett sundhetstecken.

Då tycker jag utvecklingen i Kina är mer oroväckande, ekonomin i allmänhet, men speciellt  banksektorn. Kina påverkar oss alla och börjar det finansiella systemet uppvisa problem kan det få stora konsekvenser.

Men idag är det uppåt igen. En aktie som stigit kraftigt de senaste dagarna är Sivers IMA. Jag kan inte se att några nyheter kommit från bolaget, däremot är förväntningarna höga. Kanske kommer det en genombrottsorder snart, det är naturligtvis förhoppningen.

Efter dagens skyfall tittar nu solen fram och det är dags för den dagliga motionsrundan.

4 kommentarer:

Jens sa...

Hej! Var hittar man din utmärkta blogg på Avanzas nya sida? Har letat men inte hittat den.

Med vänlig hälsning
Jens

finansmamman sa...

Hej, den finns inte där just nu, den kommer tillbaka till hösten.
Du är välkommen att läsa direkt på min blogg under tiden.

Signs sa...

grattis till Sivers IMA. Det är svårt att hitta guldkornen på smålistorna men du verkar lyckas bra med det!

finansmamman sa...

Tack! Jag går förstås på nitar ibland också.