1 juli 2013

Nokia kvar i portföljen

Det har blivit lite glest mellan inläggen, bredbandet har trasslat och det har tagit några dagar att få det åtgärdat, det finns inte direkt någon reparatör runt knuten här ute bland kobbarna.

Men nu så fungerar det igen, skönt, det blir allt svårare att klara sig utan. Det är inta bara börsen som ska följas utan räkningarna ska också betalas, den här gången någon dag för sent.

Ja, så kom det en uppföljningsorder på convertrar till Sivers IMA, spännande. Kan de följas av fler, kursen går i alla fall som tåget, roligt.

Inköpschefsindex presenteras idag, det är uppåt både i Sverige och EMU. I Sverige är det framför allt orderingången som visar uppåtgående siffror, det bådar gott.

Nokia har sakta tuffat på uppåt den senaste tiden, idag lyfter aktien rejält när bolaget presenterar planerna på att köp ut Siemens andel i Nokia Siemens Network. Det händer en hel del runt Nokia, en del rykten, kanske de besannas. Hur som helst behåller jag mina aktier tills vidare.

Jag blev något konfunderad när jag läste att Poolias vd Monica Elling avgår i samband med tidningen Chefs rankinglista där hon hamnar sist med usla poäng.

Om det nu är så illa ställt som undersökningen visar, hur har detta kunnat undgå styrelsen och varför har man inte agerat tidigare och skött detta med större integritet?

4 kommentarer:

Kristoffer Larsson sa...

Har du själv aktier i Sivers IMA? Jag köpte på cirka 3 kr, delvis efter att ha läst dina inlägg om företaget. Bra tips, so far. :)

finansmamman sa...

Hej,
Personligen har jag inga aktier i Sivers IMA, men de finns i familjen. Vi får hoppas på fortsatta framgångar för bolaget

kanjagblirik sa...

Hur ser du på Nokias chanser att ta marknadsandelar på mobil sidan? Dessutom den minskade kassan nu i och med köpet av NSN. Vilket gav sänkt kreditbetyg

finansmamman sa...

Hej,
Det är oerhört svårt att sia om framtiden, varumärket är starkt men mobilerna måste ju sälja.