10 juli 2013

Har Skistar under uppsikt

Nu börjar strax rapporterna strömma in igen, några av mina bolag har redan rapporterat, Fabege och Wihlborgs och idag är det dags för Avanza. Nästa vecka redovisar flera storbolag siffror och vi får en hint om framtiden.

Det är alltid spännande med rapporter, men ibland tycker jag att det kan vara lite väl mycket hysteri runt rapporterna och för starka kursreaktioner. Den som är snabb kan naturligtvis tjäna pengar på svängningarna.

Som långsiktig placerare hakar jag inte upp mig på enstaka rapporttillfällen, men jag söker naturligtvis en förklaring till sämre resultat, ligger det i konjunkturen, är det en engångspost eller börjar bolaget tappa mark?

Ibland gör jag en omplacering, men väldigt sällan efter ett enstaka dåligt rapporttillfälle.

Jag tror på en hyfsat bra rapportperiod denna gång, men förväntar mig inga större överraskningar.

Ett bolag som redan rapporterat i juni är Skistar. Skistar brukar vara lönsamt att köpa på sommaren när intresset för aktien är lågt, kursen brukar sen ticka uppåt under vintern, ett återkommande mönster, men inte alltid.

På vintern kan man dessutom utnyttja aktieägarrabatten på deras destinationer, den ger billigare liftkort, skidhyra och skidskola, inte så dumt, liftkorten är ju en stor kostnad under skidsemestern.

Möjligen blir det en investering i Skistar i sommar, jag har aktien under uppsikt.

Snart är det match och jag ska heja på de svenska fotbollsdamerna. Hoppas på vinst förstås.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du har bra pris ska du köpa vinterskidorna på sommar, cykeln på vintern mitt i snöstormen och utemöblerna på sena senhösten. Och aktier när det är rea, vilket oftast inträffar ungefär sådär vart tredje till vart femte år.

Anonym sa...

Skistar har också hitills haft en hyfsad direktavkastning som man får i december månad.

Hälsningar Bengt

Jocke sa...

Mycket trevligt att höra hur du resonerar med rapporter och långsiktighet. Vilket bra tips att man får aktieägarrabatt på liftkort, hade jag inte en aning om!

MVH

Anonym sa...

Kul! Jag har också kikat på dom. För min del känns det bra att få in utdelningar vid flera tidpunkter på året, för då kan jag lägga till lite sparpengar och köpa någon aktie igen.

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.
ja, Skistar har en hygglig direktavkastning, bra också med lite utdelning vid annan tidpunkt.