3 juli 2013

Ser positivt på Bures nya ägande

Moberg Pharma har annonserat en riktat nyemission igen, den här gången till Bure. Det är andra gången på kort tid som vi aktieägare får se en utspädning av aktierna, 1 081 00 nya aktier ges ut, vilket ger en utspädning på cirka 9 procent.

Som skäl till emissionen anges expansion, produktportföljen ska utökas och de egna försäljningskanalerna i Nordamerika ska utnyttjas.

Det är ändå positivt att Moberg Pharma får in Bure som storägare, bolaget har en stark kassa och kan vara en stöttepelare i framtida expansion. Bure blir tredje största ägaren i Moberg Pharma.

Roligt också att Bure aktiverar sig, men varför står det inget på hemsidan om intåget i Moberg Pharma?

Jag är aktieägare i båda bolagen och ser positivt på Bures ägarskap i Moberg även om jag inte gillar utspädningen av aktierna i bolaget. Men på sikt hoppas jag båda aktierna ska kunna ge en bra avkastning.

Jag har varit och fyllt på TBE-dosen, det är ju högsäsong för fästingar och de trivs bra i skärgården, hittills har jag plockat bort två små odjur. Det verkar vara olika bud hur ofta vaccinet ska tas, vart tredje eller vart femte år, nu blev jag uppmanad att ta nästa dos om tre år...

4 kommentarer:

Rolf sa...

Hej, du har ju några kryddor.
Vill tipsa om en krydda som kanske kan bli ngt.
Ett svenskt företag som fungerar som Spotify, fast med filmer, i stället för musik, och som dessutom har nästlat in sig hos Facebook, så att man därifrån kan kolla gratis på film.
F.n. helt inriktat på asien, där dom dundrar fram som en ångvält.
Mavshack heter företaget och finns på Aktietorget.

Anonym sa...

Mycket bra tips, som jag tar till mig. Tror på detta företag! :)
Hälsningar
Åsa

Anonym sa...

Samma här, tack!
Kan ju bli hur stort som helst, tillsammans med Facebook.

finansmamman sa...

Hej,
Tack för Mavshacktipset, det ska jag titta närmare på.