8 juli 2013

Lågt förtroende för gruvbranschen

Almedalsveckan är slut, även om jag inte varit på plats så har jag lyssnat på alla tal och följt debatterna.

Vilken fantastisk utveckling veckan har haft de senaste åren, från att ha varit en mötesplats för politiker har det nu blivit en viktig träffpunkt för både politiker och näringsliv som ges möjlighet att träffas på ett avslappnat och otvunget sätt.

Nu börjar Båstadveckorna, en stor del av näringslivet är på plats och tennisfolket förstås, bland annat dottern som byter sommarjobbet mot ett par veckor i Båstad.

Flera gruvbolag har problem, idag är det Nordic Mines som ansöker om rekonstruktion. Branschen har det riktigt motigt just nu och förtroendet för sektorn är inte det bästa. Här gäller det att välja placering med omsorg, om man nu överhuvudtaget ska investera i små gruvbolag.

Själv har jag gjort en liten investering i Dannemora, det ser jag som en kortsiktig investering

På tal om gruvbolag, hur tänkte minister Tobias Billström som köpte aktier i krisbolaget Northland Resources.  Bolaget räddas delvis med statliga medel och ministern köper aktier, nja, det luktar insider. En minister borde veta bättre.

Det har varit några riktigt fina dagar, hittills kan man inte klaga på sommarvädret.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rapportsäsong nu, kommer det en bloggpost om den? ;) Vore kul att läsa mer om vilka av dina bolag du följer som du tror kommer att göra bra rapporter och varför. MVh

finansmamman sa...

Jag tror på hyfsade rapporter, men har inga höga förväntningar.