28 april 2014

Nytt e-handelsbolag för matvaror

Ingen kan väl klaga på vädret denna helg, fantastiskt. Nu håller vi tummarna för Valborgsmässoafton, noterade idag att studenterna redan släpat ut soffor i Ekonomikumparken...

Noteringarna duggar tätt, så tätt att bankerna inte hänger med. I fredags noterades Matse Holding på First North, min man försökte via SEB handla i bolaget, men se det gick inte, aktien fanns inte upplagd i systemet, däremot fanns bolaget uppe för handel på Avanza och Nordnet. Märkligt!

Efter några telefonsamtal kunde köpet ändå genomföras, men aktien kommer upp i systemet först i veckan, enligt banken. Jag vet inte var felet ligger, men nog borde SEB ha bättre framförhållning och uppmärksamhet när det gäller noteringar, även om det gäller de mindre listorna.

Min man tror hårt på e-handel när det gäller mat och det är bland annat vad Matse Holding sysslar med. Jag är inte lika övertygad om att detta är framtiden, men visst skulle det vara skönt att få de tunga varorna hemkörda till dörren.

Annars är det nog svårast att tänka ut middagsmaten, men det är just genom att gå runt i butiken jag får inspiration, inte genom att beställa mat över nätet. I takt med att e-handeln utvecklas är det möjligt att jag ändrar mig.

Jag har också tid att handla, andra är stressade och känner att de spar tid och kraft genom att få varorna hemkörda, förståeligt.

Många ICA-handlare bryr säkert sina hjärnor just nu hur de ska lösa e-handeln, inte helt lätt kanske, som det också har belysts i media. Ska varje handlare ha egen handel eller en gemensam lösning? Jag vill gärna se hur ICA tar sig an e-handeln innan jag köper aktier i bolaget.

Jag har inga planer på att köpa aktier i Matse Holding, det räcker med att en i hushållet "kryddar" med bolaget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror det beror på vilka varor det är. En del varor är framförallt lämpade för nätet. Andra både och eller framförallt tradionella fysiska butiker. Jag skulle säga att i den första kategorin gäller framförallt varor som är svåra att få tag på/nischprodukter. Kanske vissa hälsoprodukter från Midelfart Sonesson eller speciella böcker från Amazon t.ex. I den andra kategorin skulle jag kunna placera flera klädesbutiker då man ofta vill prova varan på plats innan man bestämmer sig. I en vanlig butik kanske man också mer spontanköper på grund av att överraskningmoment av vad man finner är större i en vanlig affär.

Anonym sa...

Trevlig blogg du har! Själv är jag mycket intresserad av det mesta inom ekonomivärlden. Kika gärna in på min blogg, http://jhosytrollsweden.wordpress.com

finansmamman sa...

Hej och tack för synpunkter!