2 maj 2014

Vitec tar ny fart

Valborg har passerat, firandet gick lugnt till i år enligt polisen som fick ta hand om runt hundra personer.Med tanke på att över 20 000 hade samlats bara i Ekonomikumparken är siffran kanske låg, bra om det går åt rätt håll, alltså mindre stök.

Det känns som det är mest helger så här i maj, men idag är det ju faktiskt vardag och börs, även om det känns lite avslaget.

Flera innehållsrika årsredovisningar har ramlat ner i brevlådan, just nu läser jag Vitecs som ger en bra överblick över året som gått.

Men det har även hänt saker på det nya året, Vitec har förvärvat det norska programvaruföretaget AutoData som levererar affärssystem till norska bilbranschen. Omsättningen är cirka 38 miljoner norska kronor och de repetitiva intäkterna är närmare 100 procent.

Vitec håller sig till expansionsplanerna och lägger till ytterligare en nisch i verksamheten. Det låter bra.

I december förvärvade Vitec det finska programvaruföretaget Acute FDS som kommer att förstärka resultatet, men det kommer inte att synas helt i första kvartalets rapport då tillträde skedde i februari, däremot i rapporten för kvartal två bör resultatet finnas med. Där bör även AutoDatas bidrag till resultatet finnas med då tillträde skedde i april.

Därför räknar jag med att se en god resultatökning för kvartal två och även en uppgång för aktien. Jag behåller mina aktier i Vitec.

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag funderar över säljarna till det där norska bolaget....vem säljer ett bolag med 100% repetitiva intäkter? Det är en guldgruva! Om det inte är så att de repetitiva intäkterna kan gå ner signifikant framöver. Eller tänker jag fel?

finansmamman sa...

Hej,
Det är svårt som ägare att säga nej till ett bra bud, det mesta är till salu till "rätt" pris.