5 maj 2014

Getinge tillbaka igen


Söndagen verkade vara stora sjösättardagen, på bara några timmar var de flesta båtarna i sjön och det måste kännas härligt som båtägare att börja sjölivet igen.

Vi behöver ingen hjälp med sjösättning av våran lilla båt, den åker i till sommaren om vädret är hyggligt, faktum är att den blir kvar på land vissa somrar.

Idag är sista dagen att deklarera, familjens deklarationer är klara, alla har e-deklarerat i år. Sonen som nyss blivit myndig hann precis skaffa e-legitimation innan tiden gick ut och har nu inhämtat de första kunskaperna när det gäller att deklarera, enkelt tyckte han.

En sval start på börsveckan, men Getinge fortsätter sakta att hämta in sitt stora tapp efter vinstvarningen och det är nog mycket möjligt att aktien passerar tvåhundrakronorsstrecket snart igen. Mönstret ser alltså ut att upprepas.

Desto snabbare har uppgången i AstraZeneca varit, till glädje för många aktieägare. jag har dessvärre sålt mina aktier i bolaget. Istället får jag glädja mig åt Investors uppgång, som är storägare i AstraZeneca.

Sen ställer jag mig tveksam till hela affären, jag kan inte se att något gott har kommit ut av tidigare sammanslagningar av stora läkemedelsbolag, men jag kan naturligtvis ha fel.

Det är också tråkigt om ytterligare forskningstjänster försvinner ur landet. Oavsett vad man tycker går förmodligen affären igenom till slut, det brukar vara så, är bara budet tillräckligt högt är det svårt att avvisa.

Hemfosa börjar nu synas hos analyshusen, senast är det SEB som startar bevakning och bedömer att Hemfosas avkastning på portföljen är bland de högsta i branschen, riktkursen är satt till 125 kr. Aktien har börjat röra sig uppåt och den bör ha mer att ge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra blogg!

Köpte Getinge till kurs strax över 190. Läge för aktien att gå upp i 225 eller vad tror ni?


Vad tros om dessa inköpen:
Doro (mobiler för seniorer) - med en okej utdelning, bra resultat, bra framtidsutsikter, känns som att den kan ta ett skutt uppåt

Har haft en uppgång på ActiveBiotech på 10 procent sen inköp. Är det säljläge eller ska man invänta beslut om deras senaste läkemedel mot MS godkänns? Känns inte så kul att sitta på den med tanke på deras resultat.

finansmamman sa...

Hej,
Ge Getinge lite tid så tror jag bolaget kommer tillbaka.
Doro har hittat en egen nisch, intressant.
När det gäller bioteknik är bolagen ofta svängiga beroende på om studierna lyckas eller ej, inte lätt att veta, men risken är hög.