22 maj 2014

Viktigt att ledningen är på plats vid bolagsstämman


Jag har röstat i EU-valet, ja inte bara jag utan hela familjen. För första gången får ungdomarna i huset rösta och vi har haft en hel del diskussioner här hemma runt EU-valet och förstås kommande riksdagsval.

I år känns det extra viktigt att rösta då fler extremistpartier växer fram i Europa, en otäck utveckling.

Alla behöver påminnas om varför EU en gång bildades, det är viktigt att hålla ihop Europa så freden bevaras, det handlar inte bara om raka gurkor och skuldsatta länder, utan även om ett gediget fredsarbete.

Igår besökte min man bolagsstämman hos Sivers IMA, han var inte nöjd när han kom hem. Det visade sig att stora delar av ledningen inte var på på plats, vd saknades och två styrelseledamöter, de valde istället andra aktiviteter framför bolagsstämman och ett möte med aktieägarna!?

Det här sänder helt fel signaler och min man har minskat sitt innehav i Sivers IMA nu på morgonen.

Det ryktas om ett förslag gällande begränsningar av svenska bolags ränteavdrag, enligt DI kommer Företagsskattekommittén att lämna fram förslaget i juni. Hur detta skulle slå mot fastighetssektorn är förstås intressant, kanske får vi se minskade utdelningar i framtiden?

Jag ska återkomma till fastighetsbolagen när jag tittat över mina bolags olika räntebördor och vad det kan innebära. Det lutar åt sälj i något av innehaven.

Nu ska jag ut och njuta av det fantastiska vårvädret.

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Man tar givetvis sina egna investeringsbeslut baserat på många olika saker.

Själv minskar jag dock inga aktier i Sivers IMA för att Olle Westblom inte var närvarande.

Jag håller med om att det var lite dålig stil, men huvudsaken är ju att vd:n fungerar bra i sin roll i företaget och driver det framåt på ett bra sätt, och det påverkas inte av om han går på stämman eller inte, anser jag. :)

Svante1 sa...

Helst ingen politik på din blogg ! Tack !

Anonym sa...

Jo det är en skrämmande utveckling vi ser med i princip fri invandring utan någon kontroll på vilka som släpps in. Vi måste göra allt vi kan för att stoppa extremistpartier som (V), (MP), (C), (FI) m.fl. För övrigt håller jag med föregående talare. Lämna helst politiken utanför den här bloggen.

Anonym sa...

Fortsätt att skriva ner allt som du tycker är relevant! Det är alltid intressant och lärorikt att läsa din blogg.
Ha en fredagsmys och trevlig helg!

finansmamman sa...

Hej och tack för synpunkter.

Till Fredrik,
Jag har aldrig besökt en bolagsstämma där vd inte varit närvarande och det har blivit många stämmor genom åren.

Till Svante och Anonym,
Ibland är det svårt att lämna politiken utanför, den hänger ihop med marknaden.

Till Anonym 2,
Tack!