28 maj 2014

Positiva nyheter runt Cdon

Cdon Group har äntligen börjat röra sig uppåt, men så har bolaget annonserat en rad positiva nyheter.

En viktig signal är att ledningen visar att de tror på bolaget och köper aktier, de senaste dagarna har både styrelseordförande och vd ökat på sitt innehav.

Cdon Group har också sålt inredningsbutiken Rum21, bolaget fortsätter alltså sin renodling och satsning på de större innehaven som ledningen tidigare aviserat.

Modebutiken Nelly.com fortsätter sin expansion utomlands, nya länder är Belgien och Polen, dessutom har en butik för män lanserats NLYman.com.

Det finns säkert en hel del pengar att spara för Cdon genom att utveckla ett eget betalningssystem istället för att anlita externa bolag.

Klarna som Cdon tidigare anlitat har dessutom hamnat i blåsväder, vilket i sin tur kan medföra kundtapp för internetbutiken. Nu testar Cdon ett eget betalningssystem, Qliro, jag hoppas det faller väl ut.

Till sist har det skett ledningsförändringar i två dotterbolag, Cdon.com har fått en ny vd, så även Tretti.se.

Den senaste rapporten visar också att bolaget är på rätt väg, omsättningen ökade och förlusten minskade. Aktien känns betydligt intressantare idag och jag tycker mig se ett nyvaknat intresse för bolaget.

Men än återstår en hel del arbete med att vända bolaget. Som aktieägare krävs det tålamod och det är nog bland det svåraste när det gäller aktieplaceringar.

Snart stänger börsen och helgen väntar, synd bara att den sköna värmen försvann.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej FM!

Tack för en välskriven och trevlig blogg.
Vad tror du om Besqab som ska börsintroduceras?
Jag vet att du skrev att du ska vinkla bort från bostadssektorn men vill gärna höra om du har några tankar kring Besqab! Tack på förhand

finansmamman sa...

Hej,
Jag ska återkomma om Besqab, har inte läst prospektet ännu.
Roligt att du uppskattar bloggen.