4 april 2011

Brottas med deklarationen

Idag ska jag försöka få deklarationen färdig. Aktiespararna har en utmärkt guide för deklaration av aktier som jag brukar använda mig av. Där tar man upp t.ex. hur man ska gå tillväga vid olika inlösenprogram.

Ibland kan det vara rena detektivarbetet att spåra aktier tillbaka i tiden som bytt namn, blivit uppköpta, gjort split, inlösen, utdelningar och annat. Även Skatteverket har bra information och historik över aktier, där brukar jag också hitta det jag söker.

När jag ändå är igång med deklarationen passar jag även på att bringa lite ordning i bokföringen. Jag har kommit lite efter, en hel del avräkningsnotor ska skrivas ut och bokföras, det förenklar med ordning till kommande deklarationer.

Under vintern har familjen bänkat sig varje söndag för att titta på den underhållande serien Solsidan. Förra söndagen var det dags för serien Stockholm-Båstad, jag gissar att många tennisintresserade ungdomar var förväntasfulla inför programmet.

Men det visade sig vara ett riktigt bottennapp, värre skräp får man leta efter. Tv4 borde skämmas som sänder programmet.

Jag undrar också vad Svenska Tennisförbundet tycker om serien, den är ju knappast någon bra reklam för svensk tennis.

Nu ska jag fortsätta brottas med deklarationen.

5 kommentarer:

nisse sa...

Ett litet tips.
Jag brukar deklarera alla mina försäljningar året runt.Så när det är dags att delarera är det bara att göra en sista kontroll samt föra in uppgifterna i skatteverkets dator.
På så sätt sparas tid till andra aktiviteter i det fina vårvädret.

Vinstmamman sa...

Blogger Vinstmamman sa...

Hej!

Har nyligen börjat trada och följer din blogg, jätte-bra för mig-TACK.
Fick upp ögonen för AroCell, du som har mer kunskap och är mer insatt vad tycker du om att investera i den?

p.s. håller med om fyrans flopp d.s

april 04, 2011
Radera

finansmamman sa...

Hej Nisse,
Jag håller med, det är det absolut bästa och enklaste sättet. Skönt att få deklarationen överstökad, nu är det bara att vänta på vårsolen.

Vinstmamman,
Hej, man måste vara medveten om att det är en stor risk att investera i mindre bolag som är i uppstartsfas med försäljningen. Det kan ta tid innan bolagen visar vinst, räkna också med att bolagen kan behöva kapitaltillskott som du som aktieägare förmodligen ombeds skjuta till i form av nyemissioner.Långt ifrån alla bolag lyckas. AroCell är en intressant aktie, men riskfylld.

Kul att du gillar bloggen.

Anders sa...

Själv handlar jag i en Kapitalförsäkring så jag har nästan inget att deklarera, bara de lilla aktiesparklubben jag är med i ;-)
Och ja, jag ligger på plus i KF, dryga 30% även om jag har några aktier som ligger back men det är långsiktiga investeringar så jag är inte orolig för det.

finansmamman sa...

Hej, visst underlättar kapitalförsäkring vid deklarationen.