19 mars 2007

En ny krasch, eller bara hicka

För er som vill titta närmare på börskrascher genom tiderna, så finns en sammanfattning av dessa på DN idag, Kreugerkraschen, Asien krisen, IT-bubblan mm. En del olyckskorpar pratar nu om en ny krasch, det finns en del tecken menar man. Idag är det i alla fall uppåt på börserna, veckan kanske blir lugnare.
I orostider kan det vara skönt att satsa på lite säkrare papper, som läkemedel, inte lika konjunkturkänsligt. En av mina favoriter är Getinge, medicinsk teknik. Tillväxten är bra, man förvärvar brittiska Huntleigh, höjer utdelningen, insiders köper och aktien är spännande. Kanske ingen aktie som rusar på börsen, men känns som den har mer att ge. Kursen står idag i 152kr.

Eastpoint tänker nu också etablera sig på den franska marknaden. Det gör man genom att dotterbolaget Getupdated lägger en avsiktsförklaring om förvärv av franska OptiWORDS. Marknadsföringen på internet växer med 30-40% per år i Frankrike. Kursen håller sig runt 40öre.

Till sist beundrar jag er bloggare som sitter uppe på nätterna och skriver inlägg, önskar jag kunde göra detsamma. Stupar oftast i säng efter en fulltecknad dag, och behöver sova.

3 kommentarer:

Diversifierad sa...

Hejsan!

Vore trevligt om du hade din portfölj ute i kanten så man såg vad du hade för innehav.

Har du kollat på Fenix Outdoor? Tyvärr väldigt låg omsättning, så den är rätt tråkig, men jag är övertygad om att det är en finfin investering i långa perspektivet.

mamsen sa...

Jo,jag har funderingar på att lägga ut portföljen, men har inte kommit längre än till tanken ännu.

Fenix Outdoor är något nytt för mig, ska titta närmare. Tack för tipset!

Diversifierad sa...

Titta, nu har delar av den dykt upp iaf! Jag skrev ett inlägg om Fenix i slutet av förra veckan om du är fortsatt nyfiken på dom.

Dina icke-adsense-annonser... Är det från double.se, tradedoubler eller något annat? Märker du någon skillnad i hur mycket du tjänar på dom jämfört med AdSense?