12 mars 2007

Följer upp artiklar om bilbränsle

Nu på morgonen hittar jag en artikel i Dn om att kasserad sprit kan bli bilbränsle, alltså sprit som Systembolaget häller ut. Varje år kasseras 750 000 liter alkoholhaltiga drycker. Nu har man planer att omvandla spriten till bilbränsle. Det är tydligen samma innehåll i en flaska sprit som i bilbränslet E85. Jag fortsätter att läsa allt jag hittar om etanol, och tänker i veckan läsa av skogsbolagen, kanske hittar jag någon info där. Förmodligen är cellulosaetanol en liten del av deras verksamhet. Det känns lite som ett detektivarbete, kanske är det enklare att satsa mer pengar i Alfa Laval istället.

Sedan länge har jag en aktiepost i NGM, på den tiden var man tvungen att ha en post i NGM för att överhuvudtaget få handla på den listan. Jag försökte sälja den i december för att kvitta vinster, men det gick inte. Nu ser jag att aktien trots orostider börjat röra på sig uppåt så sakteliga. Omsättningen stiger och man har en bra handel med warrants. Ska följa aktien lite närmare nu. Annars har de flesta småbolagen på den listan haft det lite jobbigt under den senaste börsturbulensen (dock inte Eastpoint).

Jag har fått tillbaka bilen, skönt, otroligt vad beroende man är av den. Till min stora överraskning så kostade det ingenting (förutom då allt besvär). Det visade sig att bilen hade en viss garanti kvar just för detta fel. Passade också på att kolla upp bilförsäkringen, men där hade jag redan det billigaste alternativet.

3 kommentarer:

Fredrik Persson sa...

Det är inte samma innehåll i en flaska sprit som i E85, i E85 är det nämligen 15% 95-oktanig bensin och det skulla smaka blä att få det i drinken...

mamsen sa...

Ja, jag förstår att det är en blandning. Tänker inte provdricka!!

Per sa...

Saab ligger visserligen bra till på etanolbilar just nu. Men är hopplöst efter när det gäller elhybrider, som även på kort sikt är en teknik med större potential.