5 juni 2007

Är det inte lite sent för premiesparfonden?

Många har "valt" premiesparfonden för att få ett någorlunda säkert sparande med hygglig avkastning till en rimlig kostnad. Anledningarna kan vara många, kanske vill man inte se över sina fonder i tid och otid, intresset kanske inte finns där, man väljer en fond med "säkra" papper och kan sova lugnt. Frångår man inte tanken på ett tryggt pensionssparande genom att i detta konjunkturläge gå in i tillväxtmarknader och onoterade bolag? Premiesparfonden gör som småspararna ofta gör, går in när kurserna står på topp och det bästa är taget, risk för stora ras med andra ord. Vill man ta risker går det ju att köpa in sig i en annan fond. Kanske många premiesparväljare överger fonden nu.

3 kommentarer:

Cristoffer sa...

En rolig sak med premiesparfonden är att den fonden sedan starten av PPM system faktiskt har givit en bättre avkastning än vad den genomsnittlige spararen i system fått.

Jag skulle själv aldrig lägag pengar i fonden. Men, men fonden har uppfyllt sin målsättning att vara bättre än medelspararen.

finansmamman sa...

Ja,och hoppas den fortsätter att uppfylla den målsättningen, att vara lite bättre än medelspararen.

Anonym sa...

Om man konverterat från Premiesparfonden, till att vara aktiv, kan man inte byta tillbaka till Premiesparfonden, om det går hur gör man då för att ta del av den?