13 juni 2007

Tiden räcker inte till

Det har inte blivit många timmar vid datorn den senaste tiden, det har varit fullt upp med annat, mycket händer ju denna årstid. Jag önskar man kunde sprida ut lite aktiviteter till den mörka årstiden, det är ju svårt att flytta studenten och skolavslutningar förstås, men det finns ju en del andra sammankomster som skulle kunna ske på vintern istället. Nu börjar det dock lugna sig, och jag ser framemot semester.

Läser i DI att Ratos är det investmentbolag som gått upp mest i år, 37%. Portföljen består bara av onoterade bolag. Jag har haft Ratos länge och uppgången har varit fantastisk, den verkar fortsätta också, så jag behåller aktien. Blir det en ordentlig börsnedgång så köper jag till fler aktier. Det har ju varit stora utdelningar, och en del tänker jag återinvestera på börsen.

4 kommentarer:

Arne Dahlberg sa...

Hejsan! Tack för en trevlig blogg!

En kort fråga som du antagligen kan svara på med lilltån: vad blir egentligen i praktiken skillnaden mellan att sitta på poster i ett investment-bolag och exempelvis en indexfond, givet att bolaget följer index relativt noggrant.

Anonym sa...

Nu har även bankerna börjat blogga.
Swedbank har en sparablogg.

http://www.sparabloggen.se/

finansmamman sa...

Hej!
Skillnaden kanske inte är så stor, men i ett investmentbolag slipper man alla avgifter som fonderna tar ut, jag ser också fler möjligheter i ett invetmentbolag t.ex. avknoppning av bolag, som kan komma aktieägarna tillgodo.

finansmamman sa...

Jag ska titta in på "sparabloggen"