6 december 2007

Skistar underskattat

Den här tiden på året brukar jag vara tvungen att lägga börsen lite åt sidan. Jultiden är som bekant lite stressig, julklappar ska inhandlas, jag är ofta ute i sista minuten, lucialinnen ska strykas, julshower, baka pepparkakor, avslutningar osv. Nu är jag i alla fall klar med min lilla skatteplanering inför årsskiftet, har fått sålt småbolagen, och kan kvitta en del vinster. Det blir knappast tid till några kortare affärer, får ta upp det efter helgerna igen.

Hexagon har haft kapitalmarknadsdag, målet för rörelsemarginalen höjs till 20 %, försäljningsmålet till 20 miljarder, och aktien klättrar på börsen. Börsnoteringen av Polymers går enligt planerna, den ska ske i månadsskiftet maj-juni. Idel positiva nyheter om Hexagon,
som verkar väldigt stabilt, just nu, är kanske bäst att tillägga. Verkstad behöver positiva nyheter.

Dagens Industri sågar Black Earth Farming. Man ska givetvis ha klart för sig att det är en högriskplacering, och inte satsa sina sista ören, men aktien intresserar mig. Jag tror det är en bra långsiktig investering, med Vostak Nafta och Kinnevik bakom sig.

Veckans Affärer tipsar idag om Skistar, läs gärna mina tidigare inlägg, man tycker bolaget är underskattat av aktiemarknaden, och sätter riktkursen till 130 kr. Jag håller med, tycker aktien är köpvärd, och har tidigare investerat i den.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=104&a=722047

3 kommentarer:

Anders Arnerlöf sa...

Hej Finansmamman,
Haller med dina tankar om Black Earth Farming. Spannande men ganska riskfullt. Samtidigt, marken kan ju egentligen inte ga ner sa mycket sa minsta lilla forbattring borde rimligen gora marken mer vard sa risken ar trots allt begransad, marken kommer knappast att bli vardelos. Samt att manga tror att mat blir nasta "bristvara" med andrade matvanor i takt med u-landernas tillvaxt. Har sjalv inga aktier men skall halla koll pa dem. Lundinarna och Stenback har dessutom bra track record pa att ge sig in i nya branscher i "fel" tid, dvs langt fore analyikerna.

Anonym sa...

Vad tror du om Caroline Sundewall i Getupdateds styrelse?

finansmamman sa...

Caroline Sundewall kan säkert göra ett bra jobb i styrelsen, hon har erfarenheten, och det skadar aldrig att få in ett kvinnligt tänkande.