18 december 2007

Stöd Världsnaturfonden

Tiden flyger iväg och det blir lite glest mellan inläggen här.

Kungsleden säljer flera fastigheter och höjer prognosen för det utdelningsgrundande beloppet igen, från 1,8 miljarder kronor till 2 miljarder, fantastiskt. Som sagt, en av mina bästa placeringar, och vilken dag som helst kommer extrautdelningen som julklapp. Det är en aktie att titta närmare på, bra direktavkastning och generös utdelningspolitik.

Min dotter har varit Pandasäljare i år, och hjälpt till att samla pengar till Världsnaturfonden. I år går pengarna till isbjörnarna, som är utsatta för illegal jakt, miljögifter och klimatförändringar. Jag blev förvånad att produkterna var så lättsålda, men pengarna går ju till att bevara djur och natur, dessutom fina produkter och bra julklappar. Min dotter tjänade ihop en bra slant, och dessutom fick hon en platt-tv i extra bonus, helt otroligt! Jag funderar över hur mycket pengar blir kvar till isbjörnarna, det är ju en hel del administration runt detta? Uppenbarligen måste det bli en del pengar till Världsnaturfonden, annars skulle inte försäljningen ha pågått i 25 år.

Eastpoint/Getupdated säljer inte Crystone till Phonera som var tänkt, ingen närmare förklaring ges, förhandlingar pågår nu med en ny part.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Hej! Mina barn har också varit Pandasäljare i flera år. Får inte heller ekvationen att gå ihop. Dessutom 4 anställda på kontoret i Karlstad....Men det framgår av katalogen hur mycket som går till WWF. 13 kr/badlakan till exempel.

Frisk Ekonomi sa...

Hej,
skulle du kunna maila mig genom mailadressen på min blogg? :-)