17 december 2009

Lyft för Probi

En aktie som börjat röra sig uppåt är Probi, frågan är nu om den kommer att göra en liknande resa som BioGaia, det vore trevligt.

Det har kommit en del positiva nyheter runt Probi de senaste dagarna. Bolaget startar ett samarbete med Bringwell som är ett hälsovårdsbolag inom egenvårdsområdet.

Bringwell ska på den nordiska marknaden lansera Probis kosttillskott för immunförsvar och maghälsa, dessa ska säljas under eget varumärke och finnas i hälsokostbutiker och apotek. Lanseringen beräknas ske i början av 2010 och kan bli en viktig del av Probis tillväxt.

En annan nyhet är att Probis kosttillskott baserat på probiotika kommer att lanseras på USA:s hälsokostmarknad i början av 2010. Det känns som bolaget seglar i medvind just nu.

Ett extra plus är att min lokala Ica-handlare äntligen har tagit in Probis förkylningsjuice i sortimentet, tack!

AstraZeneca har också rört sig uppåt efter en del positiva besked, nu senast ger FDA sitt stöd till utvidgat användningsområdet för storsäljaren Crestor. AstraZeneca har släpat efter, men jag tror på aktien och behåller den i min portfölj, dessutom ger den bra direktavkastning.

Inga kommentarer: