1 april 2010

GLAD PÅSK!

Idag blir det inte så mycket tid vid datorn för mig, men så är det halvdag på börsen också.

Helgen närmar sig, påskmaten ska inhandlas och mycket godis förstås. Vi brukar få besök av många små påskkärringar så det gäller att ladda upp, godiset brukar försvinna snabbt.

I helgen blir det påskmiddag med släkten och tittar vårsolen fram blir det nog en tur till stugan, det är dags att öppna upp inför sommaren.

Jag önskar alla en GLAD PÅSK!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Får önska detsamma!

/Chris

Henrik sa...

Hej!
Läser ofta din blogg och funderar på att börja handla med hävstångsprodukter.

Dessa "minilong" och "minishort" som du pratar om, skulle du kunna berätta mer om dem. Redogör gärna också för skillnaden mellan olika typer av hävstångsprodukter då jag inte har en aning om vilken jag ska köpa än.

"warrant, turbowarrant, option" dessa får du gärna redogöra för skillnaden mellan.

peace

finansmamman sa...

Chris, tack.

Henrik,
Hej, du kan läsa mina tidigare inlägg där jag förklarar lite närmare hur mini future fungerar,
http://finansmamman.blogspot.com/2009/05/fragetecken-runt-mini-futures.html

Du kan läsa mer om olika instrument på www.ndx.se/education, en bra sida.
De flesta mäklare och banker har också bra förklarande sidor när det gäller warranter och optioner.

Unknown sa...

Hej!
Har du någon erfarenhet av kapitalförsäkring? Dyrt eller billigt? Noll beskattning på aktievinster verkar ju lockande./Kerstin

Henrik sa...

Hejsan! HM rapporterar ju på torsdag, som du säkert vet. Vad tror du inför rapporten? P(e-talet är ju högt, förväntningarna verkar ju vara högt ställda inför denna rapport. I hur stor utsträckningen anser du att man kan ta analytikernas genomsnittliga förväntningar för att vara marknadens?

Vad tror du om att handla mini futures om resultatet avviker från det som i genomsnitt förväntas av analytikerhusen?


peace

finansmamman sa...

Hej Familjen,

Kapitalförsäkring har många fördelar som skattefria vinster,ingen skatt på utdelningar, ingen deklaration av aktieaffärer, istället betalar man en årlig avkastningsskatt på ca 1 procent på sparandet.

Nackdelarna är att du får betala avkastningsskatten även om börsen går ned, man kan heller inte kvitta vinster med förluster.

finansmamman sa...

Henrik,
Hej, ja det är en svår fråga, själv har jag ingen riktig känsla åt vilket håll aktiekursen kan tänkas gå, jag har inte studerat aktiens rörelse närmare och har ingen uppfattning.

Om resultatet avviker från förväntat av analytikerna kan det ge svängningar på kursen och en future kan ge bra utdelning, förutsatt att du satsat åt rätt håll.