23 maj 2011

Köper fler Haldex

Jag har fått information om Haldex inlösenförfarande i brevlådan, en mycket informativ broschyr på sex sidor som berättar om bakgrund och motiv, hur själva inlösenförfaranandet går till, tidplan och även ämnet skattefrågor tas upp.

Den här broschyren ska jag spara, den kommer att behövas till framtida deklarationer.

I ett brev berättar Haldex om ett antal viktiga händelser framöver som är bra att känna till som aktieägare. Det gäller bland annat omorganisationen av Haldex, utdelningar och årsstämman. Man kan verkligen inte klaga på informationen, mycket lättläst och bra.

Haldex två divisioner delas upp i två separata börsnoterade bolag, vi aktieägare kommer att inneha aktier i två separata bolag istället för som nu i ett bolag.

Hydraulikdivisonen byter namn till Concentric, delas ut till aktieägarna och börsnoteras. Bromsdivisionen fortsätter i Haldex. Under förra veckans kapitalmarknadsdag annonserade båda bolagen höjda lönsamhetsmål, tillväxtmöjligheterna ser goda ut.

Ja, det här kan bli riktigt intressant, nu väntar utdelning på 3 kronor, en extrautdelning på 30 kronor och uppdelning i två börsnoterade bolag.

Det ska bli intressant att se var börskurserna landar efter uppdelningen. Jag funderar på att köpa till några Haldex, det ser ut att kunna bli en fin affär.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Haldex rekommenderade Leif G W Person på Avanza Forum. Han verkade också ha sinne för aktiemarknaden.
Lycka till.
Kristina

finansmamman sa...

Hej Kristina,
Ja, Haldex har fått en hel del rekommendationer på sistone.
Leif G W är alltid kul att lyssna till.

Anonym sa...

Hej Finansmamman!

Vet du vilken dag man maste sta som agare for att fa vara med pa Haldex extrautdelning etc.

MVH Jenny

finansmamman sa...

Hej,
Den 8 juni har Haldex årsstämma, det är också sista dagen för handel inklusive rätt till utdelningen 3kr och rätt till utdelning av Concentric.
Handla aktien några dagar innan för att vara på den säkra sidan.29 juni är satt som sista datum för rätt till inlösenaktie.
Detta är en ungefärlig tidplan, kontrollera på Haldex.se för eventuell ändring i datum.

Anonym sa...

Tack for infon! Halex ar nu inhandlad och i min portfolj!

MVH Jenny

finansmamman sa...

Vi får hoppas att det blir en bra placering.