26 augusti 2013

Tar hem vinsten i Kinnevik

Kinnevik har stadigt klättrat uppåt under våren och sommaren med ett litet avbrott då värderingen av bolagets e-handelssatsningar ifrågasattes av några analyshus. Men varningarna blåste snabbt bort och kursen har fortsatt upp.

Det är svårt att veta om värderingen är rätt eller inte, ingen vet hur e-handeln kommer att se ut i framtiden. Nu består ju Kinnevik inte enbart av e-handel, utan har även andra ben att stå på som telekom och media, det ger en bra riskspridning.

Men jag väljer ändå att ta hem vinsten i Kinnevik, jag säljer inte allt utan hälften av mitt innehav, jag vill fortfarande vara med på resan, hittills har den varit lönsam.

En del av vinsten sätter jag i Ratos, jag bygger på mitt innehav där. Tids nog vänder konjunkturen och transaktionsmarknaden lättar, under tiden är bolaget ute i kylan och aktiekursen pressad.

En annan del av vinsten går till en resa. Redan i veckan åker jag över till dottern för att se hur hon har det i USA och tar med resten av packningen som inte kom med. Det ska verkligen bli roligt.

6 kommentarer:

7trappor sa...

E-handel kommer nog att fortsätta öka länge till, men jag är inte säker på att vinsterna från e-handeln kommer bli så stora. Kinneviks uppgång känns som ett resultat av att många placerare vill ha en exponering mot e-handel. Jag tror inte förhoppningarna på sista raden kommer att infrias.

Magnus Sandvall sa...

Egentligen kan man väl säga att E-handel är samma sak som forna tiders postorderförsäljning. Den stora skillnaden är att katalogen är lättare att distribuera.

Vad tycker ni?

Per sa...

Vad tycker du om att investera i Ratos pref. aktie i dagsläget?

Anonym sa...

Hej Finansmamman!
Vad tror du om Medcap? Mina aktier i detta bolag har nu fördubblats. Ska jag sälja och plocka hem vinsten? Jag hittar inte så mkt analyser/information om detta bolag. Vet du något?
Mvh Jennifer

Signs sa...

Hej finansmamman,

Jag börjar fungera lite på black earth farming som nu är på ATH. Vad tror du om denna placering, har för mig du skrivit om BEF tidigare.

Paradoxalt att nu när de äntligen visar vinst så är kursen på 6.5 mot nivåer på 30-40 tidigare..

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.

Till 7trapppor,
Ja det är riktigt, det finns inte så många alternativ om man vill ha exponering mot e-handel.

Till Magnus,
Ja, skillnaden är att utbudet är enormt.

Till Per,
Personligen skulle jag köpa Ratosaktien då vi förmodligen står inför en konjunkturuppgång och jag då får del av värdestegringen, utdelningen skiljer inte mycket mellan de båda aktieslagen.

Till Jennifer,
Svårt att säga, Bure är storägare, kanske finns info på deras hemsida. Små bolag är sällan genomlysta och det brukar vara svårt att hitta info. Har du läst på Introduce.se, där finns viss info?

Till Signs,
Visst är värderingen märklig som du säger, men bolaget har kommit med överraskningar på den negativa sidan flera gånger. Men efter flera års inkörsproblem verkar bolaget gå framåt, sen kan ju ingen rå på vädret. På lång sikt bör en uppvärdering av marken ske och då även aktien. Just nu verkar intresset lågt för bolaget, men det är ju också då det går att göra bra affärer.