9 augusti 2013

Vilken härlig börssommar

Nu är det snart dags att packa ihop för den här sommaren och flytta in till stan igen, tillbaka till verkligheten och aktivitet på börsen.

Tillbaka även till ett fungerande bredband, här har det trasslat hela sommaren, vi har bytt utrustning flera gånger och väntar fortfarande på en tekniker. Landsbygden har inte högsta prioritet, det har jag förstått, väldigt frustrerande. 

Åskan har gått i södra Sverige, vi har inte tid med dig just nu heter det. Nu bor jag ganska långt ifrån södra Sverige och jag undrar hur det egentligen är ställt med personalfördelningen, är det tomt på reparatörer i resten av Sverige när det åskar i Skåne?

Nog om detta. Det har varit en fantastisk börssommar hittills. Jag har inte gjort några större affärer utan sett portföljen lyfta ändå, som en lön för de långsiktiga investeringarna. 

Senast ut att rapportera var Hexagon, jag ska studera rapporten närmare i eftermiddag, men vid en snabb blick ser den inte ut att innehålla några större överraskningar utan ungefär som väntat. Sen har många för höga förväntningar och då infinner sig givetvis en besvikelse, återigen för mycket fokus på enstaka kvartal. 

Di:s reporter kallar till och med rapporten  för en "liten rapportsmäll", men det är väl ändå att ta i. Jag utgår ifrån att det var Hexagons rapport som åsyftades.

Nästa vecka står Ratos på tur. Det ska bli mycket intressant att se hur innehaven har utvecklats, framför allt de mest konjunkturkänsliga. Jag hoppas förstås på en vändning uppåt då aktiekursen har stått still i stort sett hela sommaren. 

En annan aktie som är ute i kylan är Proact. Omsättningen är minimal på börsen och kursen står och stampar. Ändå finns det fina tillväxtmöjligheter i branschen under många år framöver, datalagring på molnet är ännu i sin linda. Men just nu verkar det gå lite trögt. Definitivt inte bra för för min portfölj i Börs-SM, annars har jag tid att vänta.

Ibland undrar jag om Snowdons avslöjande om avlyssningar påverkar företagens vilja att lägga över data i molnet.

Nu ska jag festa på årets första blåbärspaj.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Teleoperatörerna i Sverge har ingen egen servicepersonal.All service sköts av enteprnörer.Och priserna på servicen går ut på anbud,där den med lägsta anbudet får uppdraget.Därför finns det naturligtvis inga reperatörer att tillgå om felanhopningen ökar mer än normalt.

Anonym sa...

Hej!
Tack för en intressant blogg!
Jag är väldigt intresserad av att investera i aktier men har svårt att komma igång. Hur gör man?
Jag förstår att detta kanske är en kunskap man ska kunna men nu är det inte så för mig. Tips på bra informationskällor tas tacksamt emot!
Tack på förhand.
Mia-Maria

Anonym sa...

Mycket bra blogg för det första!

Har du kvar Dannemora? Hur ser du på den i dagsläget? Tycker personligen den har tappat för mycket då produktionen är i full gång igen efter gråmalmsfickan de stötte på. Sedan har de gått över 60 dagar sedan det smällde till och rapporten närmar sig.

Tror att bolaget borde få sitt riktiga värde till hösten, men alla råvarubolag har åkt på smäll senaste tiden.

/Daniel

Anonym sa...

Hej
Hur tror ni isåfall att dannemora kommer se ut långsiktigt?


finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer!
Till Anonym,
Aha, det är så det fungerar. Nu kommer det äntligen en teknniker i veckan.

Till Mia-Maria,
Aktiespararna är en oberoende förening som har nybörjarkurser både på nätet och på lokala träffar. Kanske finns de där du bor, annars kan du läsa på Aktiespararna.se

Till Daniel,
Jag har både köpt och sålt Dannemora, just nu har jag en liten post. Men räkna med att bolaget behöver fylla på kassan framöver.

Anonym sa...

Jag skulle vilja fråga hur du tror att Lappland goldminers kommer gå nu i ock med ett økat guldpris?

finansmamman sa...

Guldpriset svänger, Lappland Goldminers är en högriskaktie, inget bolag jag själv skulle placera pengar i.