10 mars 2011

Kurslyft för Ironroad och Note

Ironroad är dagens vinnare på Aktietorget. Bolaget utvecklar produkter för mobila videotjänster som VMS, Video Messaging Service, en uppföljare till SMS och MMS. Jag har skrivit lite om bolaget tidigare, läs här.

Nu har Ironroad licensierat rättigheter för VMS-tekniken till ett amerikanskt företag, licensen gäller i hela USA och Sydamerika. Det är ett stort genombrott att finnas på dessa stora marknader konstaterar bolagets vd.

VMS kan nu komma att spridas i en allt snabbare takt och med tanke på alla smartphones som säljs finns det potential i produkten. Själv har jag inte testat, inte heller mina tonåringar som annars brukar vara snabba att ta till sig ny teknik, än så länge är det SMS som gäller.

Men det finns andra som väljer VMS-tjänsten. Läkarmissionen skickar numera ett videomeddelande till bidragsgivarnas mobiltelefoner som tack för deras gåvor. Kostnadseffektivt och ger kunden ett kvitto på att bidraget kommit fram. Bra idé!

Själv har jag köpt några aktier i Ironroad och glädjer mig åt kurslyftet. Risken är naturligtvis hög, ingen vet hur utrullningen i USA tas emot och några siffror har vi ju ännu inte sett. Omsättningen i aktien är dessutom liten och man kan heller inte utesluta att aktieägarna får skjuta till pengar i framtiden.

Det har blivit fart på Investoraktien sen man sålt av delar av Gambro och fått bra betalt. Flera höjda riktkurser, senast idag är det Handelsbanken som höjer till 170 kr.

En annan aktie som fortsätter sin resa uppåt är Note som gjorde ett kurslyft på över 5 procent igår.

Snart börjar bolagsstämmornas tid, jag ska sätta kryss i almanackan för några. Investor kan vara en intressant stämma att lyssna till, säkert kommer frågan om hur substansrabatten ska tacklas.

Att gå på bolagsstämma är ett bra tillfälle att lära känna bolagen bättre, få färsk information och höra hur ledningen ser på framtiden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för bra inlägg kring Ironroad. Nu startar de Indien oxå.
Verkar gå fort. Vad tror du är korrekt värdering vid ett bud?
/portföljkryddan

finansmamman sa...

Hej, svårt att säga, än är bolaget i en uppstartfas i vissa länder.

Unknown sa...

Ska man köpa om vad tror du den kan gå upp till ?

finansmamman sa...

Hej, svårt att säga, Ironroad är fortfarande i uppstartfas i nya länder, Note kan eventuellt drabbas av komponentbrist, om än tillfälligt.