2 mars 2011

Tecknar nytt elavtal

För ett par veckor sedan fick vi ett brev från Vattenfall som talade om att det snart var dags att förlänga elavtalet. Vi har haft ett treårigt avtal med bytesrätt.

Bytesrätten har vi aldrig utnyttjat även om elpriset har varit lägre vissa perioder. Det visade sig vid en snabbkoll att det inte var lönsamt, bytesavgiften åt upp förtjänsten.

Elpriset vi erbjuds ligger ungefär på samma nivå som föregående treårsperiod. Nytt är dock en årsavgift på 360 kronor, dryga tusenlappen för tre år, önskas bytesrätt ska den betalas i förväg. Två försämringar alltså.

Det känns inte bra att teckna nytt avtal mitt i vintern, därför har vi nu tecknat ett 6 månaders avtal för att skjuta avtalsdatumet längre fram och hoppas förstås på ett lägre elpris.

Tanken är sen att teckna ett längre avtal och slippa bekymra sig om elprisets utveckling. Vi gör vad vi kan för att spara el, samtidigt måste man ha ett drägligt inomhusklimat, jag vill inte förvandlas till en stelfrusen glasspinne.

Jag skulle gärna se att man kan välja nätleverantör i framtiden. Det är bra att diskussioner förs i medier, hoppas det leder till en förändring.

Börsen är lite småtråkig. Jag utnyttjar rekylen och köper en future i Ericsson som hamnat under 80 kronor igen. Den här gången heter den Minilong EricBH och har en stop/loss på 68,80 och en hävstång på 5,70 kr. Nu hoppas jag förstås att Ericsson passerar 80 kronor igen, det tror jag den gör.

Annars ligger jag still med min portfölj, inga nya aktieköp för tillfället, jag tror det kan bli nedåt en tid. Kanske dags för en Bear.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför byter du inte bort Vattenfall? Det finns väl bättre och billigare alternativ.

finansmamman sa...

Vi byter antagligen efter sexmånadersavtalets utgång.