18 augusti 2011

Behåller Kungsleden

Kungsleden har kommit på fötter igen och redovisar ett resultat före skatt på 690 miljoner kronor för det första halvåret, att jämföra med fjolårets siffra 168 miljoner kronor för samma period.

Aktiviteten i bolaget har ökat i år, dock har affärsklimatet varit något avvaktande det sista kvartalet på grund av oron i omvärlden. Samtidigt ser Kungsleden fortsatta möjligheter till att göra goda affärer, säger vd Thomas Erséus.

Det meddelas också att prognosen för det utdelningsgrundande resultatet för 2011 ligger kvar. Jag tycker Kungsleden ser relativt stabilt ut, får vi sen behålla låga räntor en längre tid hjälper det säkert till. Jag behåller mina aktier i Kungsleden.

Det är nedåt på börserna idag igen, mötet i Paris gav inte mycket, det fick snarare motsatt effekt på marknaden, speciellt när man föreslog en skatt på finansiella transaktioner som inte mottogs väl.

Införs skatten flyttas transaktionerna förmodligen utanför Europa vilket knappast är någon fördel för euroländerna, skillnad vore om skatten infördes globalt.

Jag har beställt en ny mobil via internet, bra mycket billigare än att handla den direkt i butiken, dessutom fraktfritt och leverans till dörren, smidigt.

Igår började skolan för sonen och imorgon börjar dotterns gymnasium, skönt med lite mjukstart.

Inga kommentarer: