4 september 2007

En fin affär

Igår hade Bure sin extra bolagsstämma och det blev klart med hur inlösenprogrammet kommer att se ut. Om jag förstått allt rätt ser det ut så här: för varje Bureaktie erhålls en inlösenrätt, tio inlösenrätter berättigar till inlösen av en aktie, inlösenbeloppet är satt till 54 kr per aktie. Idag står kursen i 44,90 kr. Inte så dumt, jag har köpt en hel del aktier i Bure. Jag ska fundera om jag löser in aktierna eller kanske säljer inlösenrätterna istället, förmodligen det sistnämnda, men jag ska återkomma till det när jag fått alla detaljer. Hur som helst ser det ut att bli en bra affär.

8 kommentarer:

Cristoffer sa...

Om jag hade ägt Bure aktier hade jag definitivt sålt inlösenrätter.

finansmamman sa...

Ja, det brukar oftast bli en bättre affär,dessutom vill jag gärna ha kvar mina Bureaktier.

anna sa...

Hej...jag är helt ny och grön vad det gäller aktiehandel, men mycket intresserad och vill lära mig. Jag har skaffat en del aktier, däribland Bure, snälla kan inte du förklara för mig vad inlösen betyder och hur jag ska göra?!

Anonym sa...

Det är helt klart att Bure går bra just nu annars skulle dom inte hålla på med uppköp av egna aktier. 2008 blir det utdelning, men till färre aktier för det finns ju alltid dom som blir osäkra och och säljer. Hela bures sätt att hantera uppköp och erbjudanden vittnar om att det finns en BRA strategisk plan för företaget som kommer att generera en hel del kosing i fram tiden. Vraför skulle jag sälja, jag tror ju på Bure!

finansmamman sa...

Du har rätt!

finansmamman sa...

Hej Anna!
Roligt att du vill handla med aktier. Du behöver inte göra någonting nu, vad gäller Bure. Du kommer att få information från din bank eller mäklare.För varje aktie du har i Bure får du en inlösenrätt, tio inlösenrätter berättigar dig att lösa in en aktie. Bure erbjuder sig alltså att köpa tillbaka (lösa in) var tionde aktie av ditt innehav, för 54 kr. Det är frivilligt. Vill du inte lösa in aktierna kan du istället sälja inlösenrätterna, dock för en mindre summa. Detta brukar banken hjälpa till med. Du har alltså två alternativ: lösa in var tionde aktie eller behålla aktierna och sälja dina inlösenrätter. Hur du än gör får du en summa pengar, kan ses som en extra utdelning. Förmodligen kommer info nästa vecka.Jag ska hålla dig uppdaterad, och hör gärna av dig om något är oklart.

anna sa...

Till finansmamman...tack för svar. Nu förstår jag lite bättre. Tror då att jag kommer att sälja mina inlösen, vill ju oxå behålla mina Bure.
Fast som det ser ut just nu på börsen, undrar jag varför jag köpt aktier över huvud taget...

finansmamman sa...

Håll ut, det kommer bättre tider.