3 september 2007

Två bolag förvärvar

Efter en lång semester är jag full av energi, men skolan börjar och någon av barnen kommer hem med en dunderförkylning, som sprider sig till resten av familjen, och vips är energin är som bortblåst. Man kan ju tycka att man borde stå emot bättre när man är utvilad, men icke, det är likadant varje höst. Hoppas nu att vi klarat av höstens förkylningar.

Ser nu på morgonen att Hexagon förvärvar ytterligare ett mätteknikbolag, CogniTens, som är specialister på tredimensionell mätning, som används bl.a. i bilindustrin och krävande maskinteknik. En ny spännande teknologi säger Hexagons Vd. Företaget konsolideras 1 sept. 2007 och har sitt huvudkontor i Israel. Får se om aktiekursen påverkas idag.

Även Getupdated (Eastpoint) är ute och handlar. En avsiktsförklaring om förvärv av SolarPlexus Management Europe är tecknad. Det är ett bolag som sysslar men trafikanalyser av webbplatser och internetstrategier och stärker kompetensen inom Getupdated.

En ny spännande vecka.

2 kommentarer:

Diversifierad sa...

Jag måste säga att jag blir lite skrämd av takten Hexagon förvärvar i. Är det sunt med den höga takten? Får dom ihop allt?

finansmamman sa...

Den tanken har slagit mig också, det är nästan svårt att hänga med i svängarna. Nu är det ju småförvärv man gör, och så länge resultatet ser bra ut känns det lugnt.