31 januari 2008

Köpa aktier istället?

Nu kommer rapporter om att fondsparandet fortsätter att sjunka, många säljer sina aktiefonder och går in i räntefonder istället, i väntan på att börsoron ska lägga sig. Tillväxtfonderna överges också i viss mån, de har ju klarat sig relativt bra under kursnedgången i höstas , men har nu också känt av nedgången på övriga börser. Det kan ju också vara så att folk är trötta på de höga avgifterna som tas ut, och att sen fonderna går sämre än index, gör nog att en del väljer att helt gå ur fonder. Pengarna kanske hamnar på banken, räntan är bra. Samtidigt har Privata Affärer ett stort temanummer om fonder ute, och är man inte intresserad av att göra egna investeringar i aktier är naturligtvis fonder ett bra alternativ, se upp med avgifterna bara. Nuförtiden är det ändå lätt att jämföra fonder, och man kan göra ett eget räkneexempel, för att se vad det kostar under årens lopp.

Idag kommer en hel del intressanta rapporter, som jag ska återkomma till, bl.a. HQ Bank.
Min Björnfond har det inte hänt så mycket med, jag ligger kvar i den.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag valt att minska på de "dyra" lösningarna som fonder och aktieindexobligationer. En del av pengarna ligger just nu kontant, men mer och mer investeras i aktier istället. Och som aktier väljer jag det jag långsiktigt tror på, gärna med utdelning också. Bank of America var sista köpet, vi får väl se hur den klarar sig genom subprimekrisen. Hittills har det gått bra. :)

Björn sa...

Jag började sälja av alla mina fonder redan i november och har investerat om och har cirka 10% på aktiemarknaden och resten spritt på räntefonder och bankkonto med hög ränta. Delvis pga det du nämner och delvis på att jag själv satt mig in i min ekonomi väldigt mycket de senaste månaderna.
Ämnar börja handla med aktier i hopp om att marknaden kanske är lite stabilare.

Tack för en trevlig blogg :)

finansmamman sa...

Det är också så mycket roligare, att göra egna affärer med aktier, och dessutom slippa alla onödiga avgifter. Jag hoppas fler och fler upptäcker det. Hoppas era placeringar går bra.