29 januari 2008

Kvällslektyr

Jag har läst igenom Getinges rapport, resultatet blev över förväntan, omsättningen ökade med 27 % år 2007. Det ser lovande ut inom alla områden, man räknar med en fortsatt hög tillväxt, orderboken är på god nivå, och man höjer sina finansiella mål. En nyemisson föreslås på ca 1,5 miljoner kronor. Emissionen ska användas till återbetalning av lån som togs vid vid köp av Boston Sientific, dels till att kunna genomföra nya intressanta förvärv. När villkoren för emissonen presenteras ska jag ta ställning till om jag ska vara med eller inte, förmodligen med. Vid dessa tillfällen är det bra att vara likvid, så man inte sitter uppbunden med alla pengar i aktier. Jag tycker Getinge är en bra placering, oavsett tiderna, men kanske speciellt bra i orostider då sjukvårdsområdet inte brukar påverkas så mycket. Sen tycker jag medicinområdet är intressant i sig, det gör att jag har lättare att läsa och intressera mig för det aktieområdet. Att kursen pekar nedåt just idag, är inget jag hänger upp mig på. Utdelning höjs från 2,20 till 2,40 kr.

2 kommentarer:

Anders Arnerlöf sa...

Hej Finansmamman,
Kan bara halla med att Getinge ar en aktie att ha bade i hog- och lagkonjunktur.

Har du tittat nagat pa AstraZeneca? De ser ut billiga for att vara ett medicinbolag och bade saljer och tjanar bra. Deras storsaljare verkar klara av konkurrensen ganska bra och jag tycker de har fatt lite val mycket stryk. Har funderat om jag skall utoka min defensiva avdelning...

finansmamman sa...

Jag har några Astra i portföljen, men tänker inte köpa fler, de verkar dras med en del problem, höga kostnader för forskningen, svårt få fram en riktig storsäljare, å andra sidan har de en intressant forskningsporfölj, är det något som slår där så...tycker också aktien ser billig ut nu,men jag lägger pengarna på Getinges emission istället.