16 januari 2008

Ryssland höjer exporttullar

Ryssland har för avsikt att femdubbla exporttullen på vete, minst 105 euro per ton, detta för att minska spannmålsexporten och minska inflationen. En extra skatt infördes redan i november men har tydligen inte haft tillräcklig effekt. Undrar just hur detta påverkar Black Earth som exporterar spannmål? Nu varar väl inte den extra skatten för evigt, utan vad jag förstår är detta en tillfällig åtgärd.

Väldigt trist är det på börsen nu. Tror det kan fortsätta ned och jag avvaktar lite med att "fyndköpa". Det ska bli intressant att se hur tillväxtmarknaderna klarar sig i denna turbulens.

Elavtalet är klart. Denna gång blev det treårsavtal med Vattenfall som hade bästa priset för oss. Skönt att ha det klart, nu gäller det bara att försöka göra av med så lite el som möjligt. Bra hjälp har vi av barnen som börjar bli riktigt miljömedvetna, de går runt och släcker all onödig belysning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det några speciella aktier du tittat på att fynda?

Anonym sa...

Vad tror du om framtiden för BEF? Vore kul att få ta del av dina tankegångar i ett blogginlägg. Tror du det fortsätter neråt som de senaste dagarna? Eller lika rakt uppåt som första veckan? Din målkurs?
Tack för en bra blogg! =)

finansmamman sa...

Jag tycker verkstad är fynd,t.ex. Alfa Laval, Sandvik, Hexagon som alla rasat mycket.

Tror inte BEF fortsätter uppåt just nu, kursen kommer nog att stabilisera sig. Jag brukar inte sätta upp någon målkurs för långsiktiga placeringar, endast vid kortare affärer. Jag har tidigare skrivit lite om BEF, men jag ska återkomma. Roligt att du gillar bloggen.