22 januari 2008

Nu övervintrar jag

Skönt att jag inte har en belånad aktieportfölj i dessa dagar, då skulle det kännas oroligt. Jag gör just ingenting på säljsidan, utan övervintrar, det är omöjligt att pricka in toppen och botten på börsen. Ingen vet om vi nått botten idag eller om raset kanske fortsätter, helst vill man ha facit i handen. Jag inväntar några rapporter och ser lite vart börsen tar vägen, innan jag handlar, men visst känns det som rea nu....

Noterar att de upphaussade klimataktierna rasar, det kanske var en liten miljöbubbla trots allt, har skrivit lite om det tidigare. Tillväxtmarknaderna har också fått sig en rejäl törn, inte helt oväntat, de har ju haft en fantastisk utveckling, som knappast kan fortsätta i samma takt.

Bure renodlar och satsar enbart på utbildningsområdet. Två tredjedelar av bolagets omsättning kommer från utbildningssidan redan idag, resterande bolag kommer att säljas och ny vd ska tillsättas. Detta planeras att genomföras inom en tolvmånadersperiod. Bra eller dåligt, återstår att se. Bure är väl så vitt jag vet tämligen ensamma på sitt område, så det kanske kan bli bra.

3 kommentarer:

Per Penning sa...

Ja, att belåna sig är nog farligt.

Klimataktier har varit mycket i ropet och fått ta emot stora kapital, så det kanske är vad man kan förvänta sig? Tillväxtmarknaderna följer med i bara farten nu, det känns i sin ordning.

Nytt'07 sa...

Hur tänker du kring din investering i Kungsleden?

finansmamman sa...

Till nytt: Kungsleden är ett stabilt fastighetsbolag med låg riskprofil,ger samtidigt en hög utdelning,förhållandevist lågt värderat,tror att uppbyggandet av äldreboende i Tyskland är en bra affär. Ser investeringen som långsiktig.