14 januari 2008

Tillbaka på bloggen

Det blev en ganska lång ledighet, har just kommit hem från ett par veckor bland palmer och sol. Underbart skönt att få lite värme och framförallt solljus, man riktigt känner hur energin vänder åter. Jag har inte haft någon större koll på börsen, sneglat lite på CNN då och då, och konstaterat att det sett ganska dystert ut, men ingenting jag gått runt och tänkt på när det är semester. Nu håller jag som bäst på att uppdatera mig, Stockholm verkar vara den börs som rasat mest, tycker alltid att den överreagerar, och ibland verkar det som media trivs med att skapa onödig oro med sina negativa rubriker varje dag. Orolig skulle jag vara om jag belånat min aktieportfölj, något som jag aldrig skulle göra. Jag handlar endast med pengar jag har och kan avvara, aldrig med lånade pengar. Därför kan jag också sova lugnt och behöver inte ha ständig koll på börsen, och bryr mig inte så mycket om svängningar. En och annan omplacering i portföljen kan det förstås bli.

Min aktieportfölj har naturligtvis också rasat en del, men ändå klarat sig hyfsat, tycker jag har en bra riskspridning. Som exempel, Getinge och Intrum Justitia, West Sibiran har har klarat sig bra. Extra nöjd är jag med Black Earth Farming, som varit en fullträff, där kan jag tänka mig att investera mer, men som sagt, det är hög risk. Tycker verkstad tagit mycket stryk, och där tror jag det är köpläge. Tänker också hålla ett öga på Ericsson, hur långt ned kan de gå egentligen? Kanske köpläge där också.

Idag blir det knappast några affärer gjorda för min del, har en hel del annat att stå i. Vårt treåriga elavtal har just gått ut och måste skrivas om, ute i sista minuten.

7 kommentarer:

Per Penning sa...

Att belåna sin portfölj är i sig en högriskinvestering, tycker jag.

Diversifierad sa...

Välkommen tillbaka! Låter kanon med sol... fast idag har vi den ju här i stan också!

Om det är dags för nytt elavtal kan jag tipsa om Mera Kosings inlägg om elpris här om dagen. Hittar du det inte själv finns det länkat från mitt inlägg 'Spara på strömmen' som skrev igår.

Dexter sa...

Gör precis som du och investerar bara i pengar som jag inte behöver använda till annat.

Så du kikar på Ericsson, själv så känns det som om de lika gärna kan gå ner till 4kr som upp till 20 kr.

Anders Arnerlöf sa...

Hejsan,
och valkommen tillbaka. Later toppen med sol och avkoppling. Gjorde ungefar samma sak och sag knappt pa nyheter. Black earth farming verkar intressant. Inte minst nar inflationen tilltar.

Ericsson verkar i en branch dar konkurrensen ar storre an den nagonsin varit, jag tror pa fortsatt samre marginaler. Annars borjar en del aktier ser lite aptitliga ut, det skall bli intressant att se kv4 rapporterna om det ger ngn vagledning vart det "barkar".

finansmamman sa...

Hej alla, och tack för kommenterer.

Till div: tack för tipset. Vad har du själv för uppfattning om elpriset, är det rätt att binda nu?

Anders: låter som du haft en skön semester också, inväntar med spänning kvartalsrapporterna.

Dexter: håller med om att det är svårt att sia om Ericsson.

Per: tycker som du att det är en högriskinvestering.

Diversifierad sa...

Hej igen! Precis som du så tycker jag det är skönt med ett fast elavtal och sen lägga min egen energi på annat. Det är nog att försöka hålla sig ajour med räntorna och börsen. Eftersom jag har två år kvar på nuvarande avtal så har jag tyvärr ingen som helst uppfattning om hur lägligt det är att binda just nu.

finansmamman sa...

Förstår, man har ju inte så stor koll på priset när avtalet väl är skrivet.