25 januari 2008

Liten vinst

Jag hann trycka på säljknappen igår innan Ericsson gick under 14 kr igen, en liten vinst blev det.Det har varit rejält uppåt de senaste dagarna och igår kom USA med sitt senaste stimulanspaket, det kanske räcker en tid, men jag tror nog börsen kan fortsätta backa, det finns många orosmoment kvar.


Vid den senaste stora nedgången eller kraschen, var det många som blev brända och slutade handla med aktier, de kommer inte tillbaka. De som inte har sysslat med aktier så många år kan ju lätt invaggas i, att det här var en lätt match, börsen går stadigt uppåt. Mycket vill ha mer och man börjar låna pengar, så kommer smällen, och man kanske tvingas sälja huset, det har jag sett flera exempel på. Tillhör man den yngre generationen eller nyligen börjat handla med aktier har man kanske aldrig upplevt en stor nedgång på börsen, det blir en ny erfarenhet. Därför, var försiktig med att låna pengar till aktieköp, man kan hamna i väldigt jobbig situation.


Kungsleden fortsätter att köpa fastigheter, denna gång i Västerås. Lokalerna är uthyrda på 20 år till grupp- och äldreboende och skolor. En bra investering i ett expansivt område, som passar bra in i verksamheten, säger Kungsledens vd. Pris: 1050 miljoner kronor och tillträde beräknas till april 2008. Vd har även köpt fler aktier i bolaget nu i januari, enligt insiderlistan, den tittar jag på då och då, en viss vägledning.

Inga kommentarer: