19 december 2008

Aktietips för 2009

Nu duggar aktietipsen tätt inför år 2009, som vanligt går meningarna isär hos analytikerna, Den ena talar sig varm för "sin" aktie medan nästa kastar ut den i kylan. Nej, bäst är att gå efter sitt eget huvud, att läsa på om bolagen och bilda sig en egen uppfattning.
Jag hittar i alla fall några av "mina" aktier bland de troliga vinnarna spm föreslås, det är Getinge, Intrum Justitia, Alfa Laval, Investor, Swedbank och som krydda West Siberian.
Jag skulle vara försiktig med alla småbolag som räknas upp, där får man hålla ögonen på den dagliga omsättningen på börsen. Blir det ännu sämre tider kan de bli svåra att handla med.

Skistar rapporterar idag, inte så mycket nytt kom fram. Resultatet det första kvartalet före skatt blev -157 miljoner kronor, att jämföra med föregående år -151 miljoner. Siffrorna brukar vara dåliga så här års eftersom det är lågsäsong som redovisas. Det viktiga nu är bokningsläget inför högsäsongen och att snötillgången är god. I år är det massor med snö och bokningarna ligger 10 procent högre än fjolåret, så det ser riktigt bra ut för Skistar.

Inga kommentarer: