22 december 2008

God Jul

Tiden flyger iväg och julen närmar sig. Jag är långt ifrån klar med julklapparna, vilken tur att det är ett par dagar kvar. Det ska bli skönt med en paus och kanske några dagars skidåkning.

Det sista att ställning till innan jag kopplar bort börsen för i år är Bures inlösenerbjudande. Visserligen är sista svarsdag i januari men jag vill få det undanstökat.
Erbjudandet ser ut som följer: för varje aktie i Bure erhålls en inlösenrätt. Fem inlösenrätter ger rätt till inlösen av två Bureaktier till beloppet 30 kr per aktie. Man kan ju också välja att sälja inlösenrätterna och behålla de aktier man har.
Bure har en stark kassa och jag är nyfiken på vad de ska hitta på framöver, det ryktas om köp av Carnegie. Jag vill ha mina aktier kvar så jag säljer inlösenrätterna. Kursen är idag runt 2 kr.

Q-Meds Bengt Ågerup kanske avgår som vd och bli styrelseordförande istället. Läs "Spelet om Q-Med" här.

Kungsleden annonserar en storaffär idag, man säljer 50 procent av aktierna i bolaget Hemsö som förvaltar de publika fastigheterna, till Tredje AP-fonden. Aktien är upp idag.

Nu tar jag en paus från bloggandet och återkommer efter helgerna.

Jag önskar alla en riktigt GOD JUL !!

3 kommentarer:

Per Penning sa...

God Jul, Finansmamman.

Anonym sa...

Så här inför jul och snart nyår, vill jag passa på och tacka dig Finansmamman, för din inspirerande blogg! I år har mitt intresse för ekonomi och aktier vaknat till liv. Din blogg är otroligt inspirerande för mig, bara så du vet!
Många varma hälsningar från Anna-Karin i Halmstad

finansmamman sa...

Å tack, det var roligt att höra.
Jag hoppas kunna fortsätta inspirera dig även nästa år.