5 december 2008

Stimulans för Sverige

Idag kom ett nytt stimulanspaket från regeringen med extra åtgärder på 8,3 miljarder kronor, totalt 23 miljarder för åren 2009-2011. Rotavdraget tas in under hushållsnära tjänster och börjar gälla omedelbart, satsningar görs på infrastruktur som underhåll av järnvägar och vägar, man förstärker stödet till arbetslösa och satsningar på utbildning görs.

Det som jag tycker är mycket positivt i paketet är att man inrättar en yrkeshögskola, på det viset stärker man yrkeskompetensen inom många områden, på lite sikt är det bra för Sverige.

Det här paketet tillsammans med den stora räntesänkningen igår ska förhoppningsvis få fart på Sveriges ekonomi igen. Räntesänkningen innebär säkert en stor lättnad för många.
Nu måste krispaketen tillsammans med räntesänkningen få verka, det kommer att ta sin tid, kanske får vi se fler åtgärder framöver.

Jag är glad att jag sålt mina teckningsrätter i Swedbank, idag få man inte många ören för dom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Har sedan länge tillbaka läst din blogg och tycker den är helt fantastisk. Det är intressant att läsa det du skriver. Du verkar ha bra koll på allt som händer och insatt i det mesta. Vill därför gärna tipsa dig om en mycket bra sida för nyheter.
Nyhetskompassen heter den och samlar alla viktig nyheter på ett ställe. Så får du mer tid över att blogga istället! =)
Fortsätt blogga på, så kommer jag fortsatta läsa det du skriver.
Vänliga hälsningar
Jens Olof

finansmamman sa...

Hej!
Tack för din uppskattning!
Jag har tittat in på Nyhetskompassen,vilken bra sammaställning.