15 december 2008

Dags för julklappar

Så här dags på året brukar jag vara tvungen att lägga börsen lite åt sidan. Julen närmar sig med allt vad det innebär, min vana trogen är jag ute i sista minuten med julklappsinköpen, det är hög tid att sätta fart.
Högst upp på sonens önskelista står en ny mobil. Jag tycker det är viktigt att hänga med i utvecklingen och jag kan ju alltid ärva den gamla.
Vår dotter har Photoshop högst upp på önskelistan. Hon kan sitta i timtal och redigera foton så jag förstår om hon vill ha det bästa, dessutom använder de programmet i skolan. Vi får se vad det blir, det är inte alltid jag går efter önskelistan.

De senaste veckorna har de mest handlat om miljardstöd till bilbranchen, samtidigt står det att läsa att även landstinget behöver pengar, annars kommer sjukvården att försämras. Det här är ju något som gäller oss alla och borde få större uppmärksamhet.

Tillbaka till börsen igen. Bengt Ågerup, vd för Q-Med är besviken på styrelsen och planerar en extrastämma efter helgerna för att eventuellt få denna utbytt. Det kan jag förstå, det måste vara näst intill omöjligt att jobba vidare med den styrelsen när man har så vitt åtskilda åsikter om vad som är bolagets bästa.

4 kommentarer:

Kalle sa...

Om du inte vill köpa Photoshop kan jag rekommendera open-source-programmet Gimp (http://www.gimp.org/). Den har lite annat upplägg, men kan i stort sett samma saker som Photoshop (största skillnaden man märker direkt är att det inte är ett fönster utan flera). Och det är förstås gratis. :)

finansmamman sa...

Tack för tipset!

Anonym sa...

photoshop tror jag finns på nätet i en gratisversion.

finansmamman sa...

Jo, det gör det men det verkar vara en enklare variant, kanske den räcker ändå.