10 december 2008

Rekord för Skistar

Det kinesiska batteribolaget Abat som jag satsat pengar i, har beslutat om ett återköpsprogram på upp till fyra miljoner aktier under en tolvmånadersperiod, det tolkar jag som positivt. Kursen står nu i 2,41 dollar, en bra investering hittills.

Skistar rapporterar ökad försäljning, bokningsläget är än så länge 10 procent bättre än föregående år. I år råder heller ingen brist på snö och man har kunnat öppna alla destinationer. Lågkonjunkturen har ännu inte hunnit slå mot skidresearrangörerna, kanske gör den inte det heller, skidresan är tydligen det sista vi drar in på enligt undersökningar. Man ska också komma ihåg att långt ifrån alla är drabbade av finanskrisen.
Fint för Skistar att säsongen kommit igång så bra, snart kommer rapporten.

Nu har jag fått ytterligare en nyemission att ta ställning till, denna gång Bilia. Här ser upplägget lite annorlunda ut med ett förlagslån och teckningsoptioner i en unit. Jag ska titta närmare på prospektet innan jag bestämmer mig.

2 kommentarer:

Kalle sa...

En viktig faktor för Skistar skulle jag tro är att man ofta bokar skidresan i god tid. Vi bokade redan i juli, och slutbetalade boendet för ett par månader sedan. Så många har nog redan avsatta pengar för skidresan. Sen är det nog också så att om man får chansen att komma bort lite i dåliga tider så tar man den, även om man får leva på makaroner ett tag när man är hemma. :)

finansmamman sa...

Ja, den här säsongen är nog räddad.