10 maj 2010

Från panikläge till lättnadsrally

Här gäller det att hänga med i svängarna på börsen. Förra veckans panikläge har nu bytts till ett lättnadsrally.

Att EU och IMF i natt beslutat om ett gigantiskt stödpaket på 750 miljarder euro till euroländer med svaga statsfinanser har säkert inte undgått någon. EU:s finansministrar menar att stödpaketet bör vara tillräckligt för att lugna marknaden och skapa finansiell stabilitet. Åtminstone i ett första skede.

Många problem kvarstår och förtroendet för euron måste återskapas. Det kommer säkert att bli oroligt på börserna framöver. Under tiden kan man försöka utnyttja de kraftiga svängningarna på börsen, de ger fina köptillfällen.

De flesta rapporter har som sagt kommit i skymundan, men ett bolag som fortsätter att visa fin tillväxt är Dibs Payment som jag köpte en liten post i för en tid sedan. Det första kvartalet steg omsättningen med 17 procent och rörelseresultatet ökade med 23 procent jämfört med fjolårets första kvartal.

Dibs noterar en stor kundtillströmning. Man har även lanserat en tjänst för e-handel där kunden kan betala med faktura och en ny terminallösning för e-handelskunder som också har en fysisk butik.

Från att tidigare ha varit koncentrerade på e-handel, dyker nu nya områden upp, som till exempel olika online-tjänster. Detta leder till ökade transaktioner och det ger fina intäkter för Dibs som får betalt per transaktion.

Jag tycker Dibs är en intressant aktie, framtidsutsikterna ser onekligen ljusa ut, e-handeln fortsätter att växa kraftigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

För och främst tack för en bra blogg! Sedan undrar jag hur du gör med dina PPM fonder? Går du in i räntefonder eller?

Oskar

finansmamman sa...

Hej Oskar,
Roligt att du gillar bloggen.

Jag har inte placerat om ännu, jag håller som bäst på att titta över fonderna. Jag vill minska risken något genom att även ta in en räntefond, just nu har jag en ganska hög riskprofil. Det lutar nog åt någon räntefond och tillväxtmarknadsfond.