3 september 2010

Carnegies handlande, smart eller oetiskt?

Carnegie köper HQ Bank och HQ Fonder.

Det är förståeligt att övriga intressenter hoppat av då banken minskat i värde för var dag som gått, speciellt sedan Carnegie rekryterat ett 40-tal HQ-medarbetare.

Man kan kalla det ett smart drag, att först sänka värdet på banken för att sedan köpa den till en billig penning. Men ur moralisk synvinkel ger denna affär knappast några pluspoäng till Carnegie.

Själv tyckte jag att det var ganska osmakligt när man dagen efter rekryterandet av HQ:s personal möttes av en helsidesannons från Carnegie, där slår man sig för bröstet och kallar sig Sveriges bästa private banking. Ja, ja, det får väl tiden utvisa.

Nu ser ändå HQ-affären ut att gå mot ett slut, mer detaljer ska presenteras under dagen. Börskurserna för berörda bolag, Öresund och Bure, ser ändå ut att reagera positivt.

5 kommentarer:

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Ja, man fick ett bra köpläge på Öresund häromdagen :)

Sven Q sa...

Carnegie - Sveriges bästa private banking.

Jo, de har ju ett track record att referera till. Men jag kände inte till att gå i konkurs var en konkurensfördel vad gäller private banking...

aktiespartacus sa...

Jag lutar nog åt att det vore enklast om man införde stopp för att handla för bankens egna medel. Räcker väl om banker agerar å kunders vägnar...

Anonym sa...

Vad händer med HQ-aktien nu när holdingbolaget inte längre äger HQ Bank?

finansmamman sa...

Magnus,
Hoppas du gjorde en bra affär.

Sven,
Håller med om att konkurs knappast är en merit.

Aktiespartacus,
Jag tror att en översyn kommer att ske, reglerna kommer säkert att skärpas.

Anonym,
Än så länge fortsätter handeln. Vad som kommer att hända ligger i ägarnas händer.