15 augusti 2011

Tillbaka i stan

Efter en lång och skön sommar är jag nu tillbaka i stan igen, utvilad och redo att sätta fokus på börsen.

Men det finns också en hel del annat att ta itu med här hemma, som en vildvuxen trädgård och ett berg av tvätt, inte lika roligt, jag ska försöka få det undanstökat så fort som möjligt.

Börsen ser annars ut att börja uppåt idag, positiv statistik från USA och bättre BNP-siffror än väntat från Japan fick Asienbörserna på gott humör, det smittar.

Ett par av mina kryddor har rapporterat:

G5 Entertainment har lämnat sin halvårsrapport idag, den följer prognosen. Bolaget står även fast vid helårsprognosen för 2011. Efter periodens utgång har bolaget satt rekord för månadsomsättningen i juli och omsättningen i augusti är på väg att bli ännu bättre.

G5 har lanserat sina första spel för Android, här räknar ledningen med att försäljningsintäkterna kommer att stå för en betydande del i framtiden.

Jag tycker G5 är ett spännande bolag men riskfyllt, jag betraktar det som en krydda i portföljen.

Ett bolag som jag däremot känner mig besviken på är Dibs Payment som kom med sin rapport förra veckan. Tillväxttakten är låg, bolaget har enligt vd underinvesterat i teknik och organisation, det reparerar man nu genom att utöka personalstyrkan och förstärka den tekniska plattformen.

E-handeln växer men Dibs verkar ha halkat efter, kanske blev man fartblind av den snabba tillväxten. Nu vänder man företaget men hur lång tid tar det?

Jag behåller trots allt Dibs så länge, jag ska gräva lite djupare innan jag tar beslut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Och välkommen tillbaka. Det ska bli intressant att få följa dina kommentarer i denna intressanta tid på börsen.
Kristina

Classier Corn sa...

Hej Finansmamman,
Har du sålt av något under det rådande "kaoset" på börsen, eller "sitter du lugnt i båten"?
Blogghälsningar
Classier Corn

K.G sa...

Spännande att få läsa mer om hur det går för dig på börsen! undrar som Classier har du sålt av något av din potfölj? Mvh K.G

finansmamman sa...

Hej Kristina, tack!

Till Classier Corn och K.G.
Nej, jag har inte sålt av några aktier, ligger still så länge.