25 augusti 2011

Värdeutveckling av min portfölj

Som en del kanske har lagt märke till har jag tagit bort stapeldiagrammet i högra hörnet på bloggen, istället tänker jag lägga in det i texten lite då och då.


Efter den turbulenta tiden ser det ut så här. Jag har inte gjort några större förändringar i portföljen eftersom jag ser de flesta investeringarna som långsiktiga.

Det är heller inte min filosofi att hoppa i och ur börsen, men ibland måste man naturligtvis ompröva sina investeringar, det är möjligt att jag gör lite förändringar framöver.

Diagrammet visar värdeutveklingen från årsskiftet. Det som drar ned portföljen mest är verkstad som har tappat en del på sista tiden, en del kryddor har heller inte utvecklats i rätt riktning.

Kryddor får man i och för sig ge tid, men ibland kan ju tålamodet ta slut när man ser att pengarna kan jobba bättre på annat håll. Black Earth är ett sådant exempel, bolaget tyngs ofta av väderproblem. Här överväger jag att sälja.

Fina nyheter från Probi idag, bolaget har ingått ett avtal med Pharmavite, ett av USA:s största bolag inom vitaminer, mineraler och kosttillskott.

Pharmavite ska lansera Probis kosttillskott för maghälsa och det kommer att säljas i livsmedelbutiker, drugstores och apotek. Lansering kommer att ske i början av 2012. Aktien är uppåt idag.

5 kommentarer:

nisse sa...

Ang Black Earth,det verkar som om dom alltid har dåligt väder för spannmålsodling där borta.Sålde hela mitt innehav förra året.

Bosse sa...

Du hoppar inte in och ut dina aktieinnehav.
Men tar du några negativa positioner; tex blankningar i en annan portfölj, Bear ETF eller certifikat, optionsstrategier för att värdesäkra portföljen eller annat?

Om inte - varför?

Windtalker sa...

Det ser ut som att du ...sitter still i båten. Lycka till då jag tror att du kommer att behöva.Det kan ta tid att komma upp till ytan igen. Jag förstår inte riktig hur man kan fortsätta att satsa sina pengar på aktier...inte ens bottenfiske inser jag som något aktuellt.

finansmamman sa...

Till Nisse,
Ja, är det inte torka så är det för blött.

Till Bosse,
Jo, det gör jag, brukar använda mig av Bear.

Hej Windtalker,
Jag sitter inte i någon u-båt i undervattensläge, utan i en båt på ett oroligt hav, då brukar man sitta ner i båten.

mfdl80 sa...

Börsen rekylerar inom ett år igen och då kommer det att gå snabbt uppåt.

Under sådana här tider får man parera och backa upp med eventuella omplaceringar, men att påstå att aktier som generell placeringsform är på väg utför är verkligen ett bottennapp..