9 augusti 2011

Tveksam till Obamas uttalande angående nedgraderingen

Äntligen en börsdag som slutar i dur. Återstår att se om nu detta är en tillfällig rekyl uppåt eller om marknaden lugnat sig något, förmodligen lär det fortsätta att svänga rejält.

Den som vågar kanske ser fina köptillfällen idag, men fortsätter börsen ned kan det yppa sig ännu bättre tillfällen. Därför är det bra att köpa aktier vid olika tillfällen.

Min future i AstraZeneca hann gå till stop/loss idag innan börsen vände upp igen, lite otursamt. Det här börsnedgången har en defensiv aktie som AstraZeneca inte stått emot fallet, den brukar annars klara sig rätt bra genom bistra tider.

Minilongen lägger jag till handlingarna och hoppas kunna kvitta förlusten vid tillfälle. Mina aktier i AstraZeneca behåller jag.

Jag blev förvånad över Obamas uttalande igår kväll där han sa att "USA alltid kommer att vara ett trippel-A land oavsett vad något institut säger". Jag tycker han tappade lite i trovärdighet, istället för att lugna marknaden skapade han snarare mer oro.

Men det är förstås inte lätt för en president att ta obekväma beslut när ett val står för dörren, men nödvändigt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jaså, vill minnas att du inte använde dig av någon stoploss??

Jag vet sa...

Det är nog längesen Obama hade nån trovärdighet.
Sen, typ, valnatten.

Anonym sa...

Västvärldens ekonomier har mycket att besinna och behöver komma ner på jorden genom kraftfulla men mycket osannolika politiska beslut!
Makten svindlar för somliga människor...
Spara först - handla sedan är mitt mantra och måste bli gemene mans för att rädda mänskligheten!

Anonym sa...

Anledningen till att han och Warren Buffet mfl. menade att USA alltid är trippel A är att de har lånen i dollar och kan trycka nya dollar om de inte kan uppfylla sina åtaganden på annat vis.

Nedgraderingen av USA kan därför inte motiveras annat än på grund av den politiska risken för default (ej höja skuldtak).

Att lösa problemen med pengapress och inflation vore en sämre idé än skattehöjningar och utgiftsminskningar är ju en annan femma

För Euroländerna är det givetvis en helt annan situation då de inte har "issuing power" och har fast växelkurs. Här finns bara politiskt jäkligt svåra lösningar som default, intern devalvering eller transfers (eurobonds) mellan EU länderna som rimliga alternativ.

Mvh
Backe

finansmamman sa...

Tack för kommentarer.
Mini futures har en inbyggd stop/loss. När det gäller aktier brukar jag inte använda mig av stop/loss.