20 september 2011

Lyssna till paneldebatt om robothandel

Robothandelns påverkan på börserna är något som har diskuterats livligt den senaste tiden. Själv har jag ingen åsikt i frågan, jag är alltför lite insatt. Men att Finansinspektionen nu ser över robothandeln kan ju aldrig skada.

För den som vill veta vad robothandel är och hur den påverkar oss sänds i dag en paneldebatt live kl. 15.00 på skandia.se.

I panelen finns Jens Henriksson, vd Nasdaq OMX, Caroline af Ugglas, aktiechef på Skandia Liv och Evert Carlsson, lektor Handelhögskolan i Göteborg och tradingexpert.

2 kommentarer:

Signs sa...

tycker affärsvärlden hade en mkt bra artikel om robothandeln i dagens nummer - "robothatarna löper amok", där slutsatsen är att det traditionella mäklaryrket är på väg att försvinna. Själv tycker jag att det är på tiden- finanssektorn har avlönat för många, för mycket och för länge. Många av mäklarna har inte varit särskilt värdeskapande och samma sak gäller andra nischer inom finans - vi har för många ickevärdeskapande fondförvaltare, aktieanalytiker, "bankrådgivare" etc. En majoritet av dessa skulle kunna försvinna i morgon utan att vi skulle märka några negativa effekter. Ja, förutom kortsiktigt för dem själva så klart, men det finns ju faktiskt jobb inom andra riktigt värdeskapande områden - förskolor, skolor, vård etc, dvs de yrkeskategorier vi egentligen borde vara beredda att betala enormt mkt mer i lön än för en aktiemäklare eller storbankernas ständigt underpresterande fondförvaltare.

finansmamman sa...

Hej,
Tack för dina synpunkter. Jag ska läsa artikeln i Affärsvärlden, deras artiklar brukar vara läsvärda.