23 september 2011

På besök hos Orexo

I veckan har jag varit på företagsbesök hos läkemedelsbolaget Orexo, bolaget fokuserar på smärta och inflammatoriska sjukdomar.

Jag går gärna på företagsbesök, det är intressant att följa verksamheten på plats och man får bättre insyn i bolagen.

Hos Orexo bjöds det på information och rundvandring i de fina lokalerna, lokaler som för övrigt Pharmacia har huserat i tidigare.

Vd Anders Lundström presenterade bolaget, dess produkter och pågående forskningsprojekt.

Orexo har fyra produkter på marknaden, tre egna utvecklingsprojekt och har fler utvecklingssamarbeten med partners. Bolaget siktar på att ta fram en ny produkt varje år.

En nyemission har genomförts under våren, tanken är att den ska räcka till utvecklingen av de tre egna produkterna. Senast igår rapporterades framgång, ett av projekten kunde redovisa positiva resultat i de kliniska studierna.

Vd Anders Lundström gav ett gott intryck, entusiastisk över "sitt" bolag naturligtvis som en vd bör vara.

Han målade inte upp "guld och gröna skogar" bilden, den bild som vi ofta får höra, utan intog en mer sansad hållning, inte heller preciserade han närmare när bolaget kommer att visa vinst, vilket inger förtroende.

Själv är jag inte aktieägare i Orexo, jag tycker det är svårt att bedöma vilken potential bolagets produkter har.

Men life-science området är spännande även om det inte har rosat marknaden den senaste tiden, jag tänker då främst på Diamyd och Allenex.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Vad tycker du nu när deras senast tablett för narkomaner kommit in på den amerikanska marknaden? Är aktien intressant nu eller har den stigit för mycket? Kan man få ett expertråd?
Hälsningar
Åsa, som börjat följa din blogg :)

finansmamman sa...

Hej,
Ja, det är aldrig lätt att säga om aktien är för högt värderad eller inte, förväntningarna är stora och visst finns det potential.

Anonym sa...

Hej,

Och, nu när Orexo har tagit Zubsolv till USAs största försäkringsbolag (UnitedHealth Group) - vad tror du aktien står i om sex månader?

Jens

finansmamman sa...

Hej,
Ja, det är inte lätt att säga, men det ser onekligen bra ut. Flera lyckade studier kan lyfta aktien ytterligare.