30 september 2011

Säljer Dibs Payment, köper Cdon Group

Jag har sålt en av mina kryddor, Dibs Payment, som inte lever upp till mina förväntningar. Sanningen att säga har jag svårt att se in i bolaget, en svår bransch överhuvudtaget att överblicka, snabbväxande men med hård konkurrens.

Men jag vill ändå vara kvar inom e-handeln så jag har istället köpt en annan krydda till portföljen, e-handelsbolaget Cdon Group, ett bolag som är bra mycket lättare att få grepp om. Bolaget verkar inom flera områden som underhållning, mode, sport & hälsa och hem & trädgård.

Modebutiken Nelly.com som ingår i Cdon Group bidrar starkt till lönsamheten och senast igår meddelade bolaget att sajten ska lanseras inom hela EU. Framgångsrika testlanseringar har genomförts i Tyskland och Nederländerna.

Faller lanseringen av Nelly.com väl ut i Europa öppnar bolaget upp för en satsning i övriga världen. Spännande!

Cdon Group har en snabb tillväxttakt, för det andra kvartalet rapporteras en försäljningsökning med 51 procent jämfört med fjolåret.

Själv har jag handlat en hel del genom Cdon Groups sajter, främst då på Cdon till julen, men även Tretti.se har levererat varor till dörren, dottern gillar Nelly.com och hos min son är Cdon sajten populär.

Ett spännande bolag, men risken är hög, i mina ögon en krydda.

Börsen pekar nedåt idag, men jag gläder mig åt den stora oljefyndighet som gjorts i Nordsjön där Lundin Petroleum är delägare, aktien är kraftigt upp idag.

Helgen närmar sig med nästan sommartemperaturer, det blir nog en tur till stugan för att njuta av den sista sommarvärmen.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Kampen mot index sa...

Bra val att byta Dibs mot Cdon det gjorde jag också tidigare i år.

finansmamman sa...

Vi får hoppas det blir en bra byte av aktie.

Signs sa...

tror du gör helt rätt i att köpa CDon, har dem själv under bevakning, men inbillar mig att jag ska kunna köpa dem ännu närmare 20 lappen. Vi får se. Har varit inne i dem en gång tidigare med god förtjänst, men den här gången tänkte jag vara mer långsiktig om jag nu köper..

finansmamman sa...

Hej,
ja, det är ju inte alldeles omöjligt att de blir billigare med den berg- och dalbana som är just nu.