1 februari 2013

Säljer Catena

Det ser ljust ut för börsen, kurserna fortsätter sakta ticka uppåt, inköpschefsindex både i Sverige och EMU pekar åt rätt håll och investerare flyttar fokus från räntor till aktier. 

Bankerna fortsätter uppåt idag och jag tror de kan fortsätta sin klättring, om än inte så snabbt.

Roligt att Ericsson är tillbaka på banan igen, det har jag väntat på länge. Nu låter vd Hans Vestberg betydligt mer optimistisk om framtiden, sista kvartalet visade på ökad lönsamhet och försäljning. 

Vi får hoppas 2013 fortsätter i samma spår. Jag behåller mina Ericssonaktier som dessutom höjer utdelningen med en tjugofemöring till 2,75 kronor.

Fastighetsbolaget Catena som ska bygga i Haga Norra har fått detaljplanen överklagad, byggstarten kan alltså dra ut på tiden. Jag har sålt mina aktier i bolaget, jag är helt klart nöjd med en uppgång på 22 procent. Men jag är inte främmande för att återkomma om kursen backar. 

Jag har ännu inte gjort några förändringar i min ppm-portfölj, jag ska återkomma till ppm nästa vecka.

Äntligen solsken, men så halt. Idag testade jag broddar på morgonrundan för första gången och det var nog tur, annars hade jag nog hamnat på akuten. Isarna ser förresten fina ut, jag hoppas de håller för en tur i helgen. 

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Behöver lite råd när jag skall investera. Har ca 875.000 som jag vill köpa aktier för. Har mycket placerat på räntor så det är inte aktuellt. Hur många aktier bör jag sprida på ? Hur många brancher ? Är det någon branch som du tycker man helt skall unvika i daxläget ? Verkar som att IT, Råvaror, Biotech och Telecom är luriga. Mycket tacksam för råd då jag är väldigt villrådig på detta område. Hur stora belopp skall man sattsa på varje aktie när man går in tex. Tänker på avgifter bla.
Tack för en lagom och sansad blogg i dessa överinformationstider.
Ha det gött som vi säger på den rätta sidan !

finansmamman sa...

Hej,
Förslagsvis ca 8-10 bolag, fördela på olika branscher och gärna ett investmentbolag. Genom investmentbolagen får du en hel bukett med bolag och på så sätt en bra riskspridning.
Courtaget är oftast lågt nuförtiden,du behöver inte tänka så mycket på det.
Roligt att du uppskattar bloggen.
Lycka till!